Idol 2008 - och imorgon börjar mitt nya liv



ja det är ju fredag och det är ju idol. jag vet inte vad man ska säga om lars mer än att han var jävligt komisk. lille johan är ju egentligen jävligt smart. schlager som inte är schlager, passar som hand i handsken. jupp.

imorgon tror jag faktiskt att jag ska bege mig ner till friskis och köpa ett månadskort. tänkte att det är dags nu. jag är ju lite tjockare än jag var när jag var yngre så att säga. att gå från att revbenen syns hela tiden till att inte ens känns revbenen det är inte bra hahaha. okej riktigt så illa är det ju kanske inte heller men nu måste jag börja träna igen. och dessutom så kostar ett månadskort inte så mycket och det är precis lagom eftersom jag åker till sthlm sen. och dessutom är det den första november imorgon och det är starten på något nytt. så det så. jag vet inte varför egentligen men jag har bestämt det nu och då blir det så.

städa vs serier



jag skulle nog egentligen städa innan men efter att jag tittat lite på allt skräp och flyttat på en hög och lagt den ovanpå en annan så gav jag upp. satte mig framför datorn och kollade på två avsnitt av entourage istället. och sen efter det lyckades jag även klämma två avsnitt av gossip girl och nu tittar jag på greys anatomy. ja det verkar ju inte bli mycket städat här idag inte. snart börjar ju dessutom IDOL. mycket viktigt. det viktigaste på hela veckan nästan, iaf det viktigaste på fredagkvällen.
 :)

älska regnet



vad är det för mening med plattång när det ändå bara regnar hela tiden?
tack gud för att jag fick lockigt hår. inte okej.

heldag med kattis på stan


lunch med kattis


tog cykeln ner till stan igår för att lämna tillbaka tröjan på gina.
sen mötte jag upp kattis på twin för lite lunch. där satt vi länge länge och pratade om allt möjligt. det är så mysigt att bara sitte inne på en restaurang och äta och ha det skönt när det regnar och blåser utanför.
efter det gick vi lite på stan men det fanns inte så mycket och det var så kallt så vi gick till bernards city och satte oss vid fönsterbänken och tittade på allt folk som gick förbi med varsin kopp varmchoklad i handen. stackars oss!
sen hade vi tänkt att vi skulle gå nånstans och ta en drink eller en öl men sillen ringde och ville att kattis skulle klippa honom så vi åkte hem med honom istället.
vi köpte även ett nytt spel när vi var på stan som heter bet your brain. givetvis var vi tvugna att provspela detta på kvällen så vi bjöd in erre och challe på spelkväll.
eftersom vi hade lämnat cyklarna inne i stan fick vi åka tillbaka med sillen och hämta dem och cykla i ösregnet hem till kattis igen och sen ner till willys och handla grönsaker och dipp och läsk. mums!
sen satt vi uppe hela kvällen och spelade detta spel som visade sig vara en investering väl värd sina pengar. bra jobbat av oss! hur kul som helst!

koncentrerade speldeltagare

dagens

tänker jag inte visa idag heller nä.


men egentligen borde jag visa min nya tröja som jag har på mig idag för den är så fin men jag orkar inte.
nu ska jag gå, observera GÅ, ner till stan och lämna tillbaka en stickad kreation jag köpte på gina igår. orkade inte prova den där och när jag kom hem var den inte alls så fin till det jag hade tänkt som jag trodde att den skulle va.
jaja. nu ska jag ge mig iväg. blir bra med en promenad nu. fick ett ryck innan också och gjorde hundra situps. det var jobbigt. haha.

lager 157 fynd

   

ja det blev lite från lager igår trots att jag är fattigare än fattigast. hittade den där klänningen från cheap monday med "skinn" på axlarna som jag ville ha innan. den kostade ju bara 50:- så man var ju liksom tvungen att slå till :)
sen hittade jag även en vanlig svart basklänning från lagers egna märke. den var egentligen lite lång tyckte jag men jag ska försöka sy upp den lite. plus att den bara kostade 40:- så om det blir fel när jag syr upp den är det ju inte hela världen.
favoriten jag fick med mig hem är nog ändå en grå finstickad tröja från pudel. det är hål framtill på den. skitroligt. nej men jag tänker att den är skön i höst och snygg till både jeans och kjol. perfekt!


höstlovsupdate

det finns inte så mycket att berätta egentligen. har ju hoppat in för kattis måndag och tisdag nu. men imorgon hade jag och syster faktiskt planerat in en liten höstlovsutflykt. känns som att man vill göra något annat än bara plugga och jobba när man har lov.

snart ska jag lägga mig i soffan och kolla på desperate housewives. skönt!

lov

jaha lov var det ja. fast jag har så mycket som måste göras så det blir ändå inte lov typ.
vaknade klockan åtta imorse för jag tänkte att det var lika bra att gå upp tidigt och få något gjort. men några minuter senare ringde kattis och undrade om jag kunde jobba för hon var sjuk. så ja nu blir det till att jobba och det är ju aldrig fel. man behöver ju alltid pengar liksom. men jag börjar inte förrän 12 så det är lugnt än så länge.

måste gå ner till skolan och hämta bilen med. den har stått där sen i tisdags. men men det dör den nog inte av den gamle skruttisen. måste egentligen också åka förbi machuset och byta sladden som jag råkade köpa fel. men det får nog bli imorgon istället.

nu ska jag hoppa in i duschen. hej hej.

söndaaaaaaah

usch usch usch vad trött jag är.
det blev bowling igår sen iaf. trots att jag tvekade lite. men det var skitkul så det var ju bra. det visade sig även vara som så att jag inte var helt kass och ännu bättre gick det varje gång mattias försökte psyka mig. haha. och det roligaste var att om jag gjorde en strike eller ett bra slag före kattis och hon gjorde precis efter så gick det bra för henne med. haha. sjukt skumt.
de andra gick ut efter men som den ansvarsfulla vuxna människa jag är gick jag hem. jag var trött. gick jag och la mig? nej. tittade på film istället. the rocker hette den. bra faktiskt.

idag var det ju jobb igen. alltid lika kul. jag har gett upp det här med att komma tidigt till jobbet och räkna kassorna. det spelar ingen roll hur tidigt jag än kommer så är danne 99% av gångerna där före mig. suck. så jag sitter i byggen istället. nästan helt frivilligt. men det gjorde inte så mycket. jag lyssnade lite på musik och sopade lite sågspån och småpysslade. lagom kul i regnet dock men jag höll mig under tak så det var lugnt. inne i kuren är det dessutom riktigt varmt och skönt.

nu har jag tittat på parlamentet. magus betnér var ju med ikväll, roligt värre.
nej men jag gillar hans stil faktiskt. tycker det är synd att i ditt ansikte är slut bara. men å andra sidan hade det kanske blivit lite väl långdraget att kört på med ytterligare fem avsnitt eller nåt. det var nog rätt lagom nu. för stunden i alla fall.

nu ska jag nog kolla lite till på film faktiskt. aldrig fel det.

har ju lov nu veckan som kommer!
synd om mig! haha.

bowla eller inte bowla

det är frågan.
om jag orkar duscha.
vi får se.

i övrigt var det ju en del att göra på jobbet idag.
det är bra. då går tiden lite snabbare.

Idol 2008 - perfekt en fredagkväll

ja det är verkligen det. det är verkligen skönt att bara sitta i soffan och titta på ett bra underhållningsprogram. idag har jag ju faktiskt inte gjort mycket alls. tittade på get smart när jag vaknade runt halv ett nån gång. och sen efter det så tvättade jag lite handdukar och sen kände jag att jag borde ge mig ut i friska luften lite. så jag tog mig en promenad ner till stan för att inhandla en sladd till min dator så jag kan koppla ihop tv:n och datorn. men givetvis när jag kom hem hade jag köpt fel sladd. aaah. sur blir jag. jag skulle ha en hdmi eller nåt liknande. fattar ju fan inte nåt av det där. haha. men men. pappa har lovat att byta den imorgon i utbyte mot att jag skjutsar dem till en fest på kvällen. haha bra deal.

nu är det iaf paus i idol. ska färga mammas hår nu.
sen är det idol igen. mkt viktigt. jag vill se johan och alice i final!
plus att jag vill ha kvar robin*2 och lars ett bra tag till. robin b mest för att han är så rolig att se på scen.


ps. hur cool var inte lars ikväll? och äntligen tyckte jag om en abba låt - tack vare lille johan. ds.

katastrofen är över

jaha då var man tillbaka i jönnet igen. övningen slutade igår eftermiddag så vi begav oss hemåt då. somnade ganska gott på kvällen sen måste jag säga. eller jag somnade iofs i bilen på väg hem haha. men men. det har varit otroligt roligt och häftigt att få öva på en sån grej. hoppas bara inte att det händer i verkligheten sen. fast då är ju iaf jag förberedd. haha. okej inte så kul kanske men men.

nu ska jag bege mig neråt stan för en föreläsning. eller så skippar jag den idag. har inte riktigt bestämt än.
hur som helst är det ju hellacopters ikväll! taggar redan nu. det är alltid bra.


katastrof

ja eller på låtsas. vi ska leka katastrof imorgon. vi har blivit inbjudna att delta i en övning imorgon så jag och s och det gifta paret från min klass ska tillsammans med vår tv-lärare åka till örebro.
vi åker klockan sju imorgonbitti. suck. hur ska jag orka? jaja. vi ska iaf stanna där till onsdag kväll vilket innebär att vi får bo på hotell :) det blir nice!

jag och s ska köra ett kamerateam och vi ska även vara skrivande journalister. så får man ta fram de kunskaperna igen då. hur ska detta gå? men men det blir nog skoj iaf!

nu ska jag kolla på i ditt ansikte snart. det är numera veckans höjdpunkt tycker jag.

bye.

high school musical

jag tänkte att jag skulle titta på den. den har ju fått väldigt mycket publicitet så jag tänkte att jag var tvungen. kanske passar såhär en sen söndag. till filmen blir det inte mycket roligare än såhär:



mamma har ju alltid rätt? så jag följde hennes råd. mums!

när började helgerna gå så fort?

jag hinner inte med. det är redan söndag kväll. usch.
bakis och härlig idag iaf. men det var trevligt igår. klassfest med lite mer folk än bara klassen. helt okej.
dock var det inte lika rolig imorse. men men.

var ju även på bio igår med mamma och mormor. rallybrudar. ganska bra film. lite rolig och småmysig sådär. jag vill också köra rally! fan vad sugen jag blev efter att ha sett den alltså.
sen var vi och åt på aqua. har inte varit där innan men det var helt okej. kändes som om personalen var lite halvt stressade vilket också ledde till att de kändes otrevliga. men men. maten var god iaf så kocken var ju uppenbarligen duktig.

nu ska jag nog titta på film tror jag. det blir nog jackie brown.
såg southland tales innan idag. lustig film alltså. en framtidsfilm som utspelar sig den 4 juli 2008 i usa.

hepp. hej då.

"när jag var i din ålder var jag smal"

dagens i-landsproblem:

  • mamma tycker inte att jag ska dricka coca cola. finns det inget viktigare hon kan klaga på?

jiddra inte med zohan

vilken film alltså. jag skrattade ju faktiskt ganska mycket men egentligen var det kanske ingen toppenfilm. men sen vet jag ju å andra sidan inte heller om det är så att det är meningen att det ska va särskilt djup. förmodligen inte. haha.

nu ska jag göra mig klar inför kvällen. sak ju gå på bio med mormor, och sen blir det middag och sen ska jag dra iväg till klassfesten. hinner egentligen inte sitta här särskilt mycket mer.

ses i vimlet. hoho.

färga håret, igen





sitter i källaren nu. har precis färgat håret, igen. men det var ganska längesen nu. det började se för gräsligt ut. utväxten var inte att leka med. egentligen var det kanske dags för blonda slingor men mitt hår är så sjukligt slitet att det bara inte går just nu. så därför fick det bli lite mer mörkbrunt i utväxten. snyggare det än det där råttfärgade / gråa som växer ut. haha. kattis håller precis på och sköljer ur håret. hon gick från jätte ljusblont till brunt. vi får se hur det blir. men det blir nog bra ska ni se.

tror att jag ska vara uppe länge inatt och titta på tv eller film. det var längesen jag var ledig en helg och kunde göra det.

hejsan svejsan.

jag bjuder på ett problem till

bara för att det är premiär och allt.

  • jag skulle äta rostat bröd med prickigkorv. till det vill man ju ha mjölk. fanns det någon mjölk i mitt kylskåp? icke! och vet ni varför. jo för att igår när pappa skulle handla efter jobbet bad jag honom handla red bull. när han kom hem åkte han iväg lika snabbt igen. jag kollade i kylskåpet och såg inga redbull någonstans. det var då jag även upptäckte att mjölken var slut. jag ringde till honom men då var han redan på väg hem. kunde liksom inte med att be honom åka till affären en tredje gång för dagen. idag skulle han också handla efter jobbet. jag ber honom handla prickigkorv. the old man fixar och kommer hem och jag ska göra mig en rostad macka...finns det någon mjölk? nej! ork.

Premiär för dagens i-landsproblem

okej jag vet jag har aldrig någonsin använt mig av katgorier förut.
men just därför ska jag skapa en ny kategori, taadaaa - dagens i-landsproblem.

jajemen.

först ut, torsdagen den 16 oktober 2008:


  • jag kan inte åka i mc driven. stackars mig. och vet ni varför? för att jag har förstört veven som man vevar ner rutan med. den har gått av! så eftersom det serverades fläskkorv i skolan var jag sjukt hungrig när jag kom hem halv fem och var då tvungen att åka till mc donald's för att få i mig något snabbt innan jag svimmade. så jag var tvungen att kliva ur bilen och gå in till kassan och säga att jag skulle ta med mig. jobbigt värre.

vaken alldeles för länge

är det skadligt för kroppen?
det borde vara det. att leva på redbull och koffein och mc donald's och ingen sömn på mer än ett dygn.
hmm. jag börjar iaf känna mig lite trött nu.
tentan gick ju åt helvete också så jag vet i fasen varför jag egentligen var vaken så länge.
men jaja.



mormor fick iaf låna min dator igår. då passade hon även på att lära sig photobooth. ganska skoj tycker jag. haha. lilla mormor. på lördag ska vi gå på bio. rallybrudar har hon valt. det blir nog skoj.



nu är det snart criminal minds. det får jag inte missa!


jag borde ta livet av mig

eller jag är iofs nästan död.
tentan tog kol på mig. tack.

nu är det dags för lite härlig föreläsning i tre timmar. som vi förvörigt också har tenta i snart. hela kursen.
adjöss med mig.

tentadags

sitter i skolan nu.
jag har blivit så seriös. sen när brukade jag komma till skolan mer än en timma innan lektionsstart?
hmm jaja.
har i alla fall tenta om en timma typ. ork. jag kan ingenting.
hur ska detta gå?

wish me luck.

jag vill också / för att jag inte orkar plugga

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Ja om det finns något där.
Titta på dig själv i spegeln:
Ja varför inte?
Gnälla: Aldrig över sånt som jag borde gnälla över men ofta över sånt som inte borde gnällas över.
Skrika: Inte så jätteofta, att prata lugnt irriterar folk mer.
Sova: Redbull och jag vi är goda vänner...
Ha ångest: Haha jämt och ständigt.
Skada dig själv med flit: Jag tycker att ärr är coola.
Ta mediciner du inte borde ta: Jag tar inte ens de jag borde ta dessvärre.
Vilja dö: Bara när jag har tenta.
Drömma mardrömmar:
Ja inatt senast. Lita aldrig på kakmonstret!
Drömma sexdrömmar: Jag vill!
Ta droger: Kan inte ge ett korrekt svar på denna frågan.
Försöka vara annorlunda: Nej?
Klä dig i svart: Det mesta i min garderob är svart eller leopardmönstrat.
Gå till kyrkan: Nej, nej.
Gå i skolan: Ja varje dag förutom när jag är ute och filmar.
Röka: Ovanligt sällan faktiskt.
Ha sex: I'm a virgin baby.
Ljuga: Bara för att krydda historier.
Hata folk: Inte så många nuförtiden.
Lita på folk: 50/50.

VEM:
Saknar du:
Alla och ingen.
Vill du döda: Var glad att det inte är någon.
Rörde dig sist:
Jag kramade mormor hej då innan?!
Vill du slå: Haha jag har slutat med det där.
Kysste dig sist: Kid Rock.
Vill du kittla: Pappa är skitrolig att kittla.
Kramade du sist: Like I said, Mormor.
Vill du prata med: Blondinbella alternativt Katrin Zytomierska.
Skrek du på sist: Kattis systers hund när hon bet mig.
Vill du vara som: Jag vet inte, jag vill nog vara lika cool som Angelina Jolie när hon håller i vapen.
Sårade dig sist: Åh gode gud den tänker jag inte lämna ut här, det blir ett himla liv.
Vill du bli galet full med: Kattis, men det är troligast att det blir Jossan eller Anna och det går egentligen lika bra.
Gjorde dig riktigt glad senast: Tom Alandh, haha tokigt va. Eventuellt min lärare i tisdags.
Fick du sms från senast: Anna.
Ringde dig senast: Jossan.
Är vackrast på jorden: Hallå?! Går det att nämna en?

HAR DU:
För många vänner:
Jag skulle inte tro så. Precis sådär lagom att man hinner ringa dem en gång om året typ :S
Förföljelsemani: Jag är ingen stalker.
Tvångstankar: Nej.
Någon annan psykisk sjukdom: Jag har fått det bekräftat faktiskt av en psykolog att jag är helt normal. Knäppt va.
Någon fysisk sjukdom: Ibs.
Någon skada: Nej tyvärr det är så roligt att vara skadad.
Färgat håret: Alldeles för mycket för hårets bästa.
Brutit några ben: Ja skenbenet en gång.
Några piercings: Öronen.
Egen dator: Macbooken är mitt liv.
Bra självförtroende: Helt lagom okej.
Kysst någon: Jo.
Haft sex: Ja.
Köpt kondomer: Aldrig till mig själv höhö.
Tagit nakenbilder: Haha ja i konstnärligt syfte.
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej.
Bjudit ut någon: Nej.
Varit kär: Ja.
Dumpat någon: Ja.
Stulit någonting: Hmm, lånat och inte lämnat tillbaka?!
Lämnat landet: Ja och jag vill göra det igen.
Tuttat eld på nått: Jag var pyroman när jag var liten.
Gjort något olagligt: Kanske.
 

HUR:
Går du:
Normalt tror jag.
Svarar du i telefonen: Hej, det är My.
Fördriver du tiden: Det finns ingen tid över att fördriva...
Mycket pengar har du: Fattigt på den fronten.
Tjänar du pengar: Csn och extrajobbar.
Ofta diskar du: Mer än väntat.
Ofta städar du: Bara om det verkligen behövs typ aldrig.
Många stör du dig på: Det går i vågor, just nu ingen.
Ofta träffar du din familj: Varje dag.

TROR DU:

Att du kommer bli något: Man hoppas ju att någon ska upptäcka en.
På gud: Nej.
På rymdvarelser: Mer än Gud.
Att folk tycker om dig: Ja någon måste ju göra det.
På ett liv efter detta: Nja men jag skulle gärna vilja vara ett djur i ett nästa liv.
Att fiskar kan tänka: Min guldfisk kunde det!
Att du kommer leva länge:
Inte så troligt med min livsstil.


rosa bandet överallt



det är verkligen rosa bandet grejer överallt nu. det är bra tycker jag. men det har blivit helt hysteriskt på nån vis. jag skulle köpa såna där tandtrådsgrejer idag som sitter på en hållare. de har alltid varit gröna innan men idag när jag skulle handla var de rosa. helt i min smak men ändå. så då har man bidragit lite till då.
förresten gillar jag inte det här med rosa bandet. jag vill ha ett med magnet. jag kan ju nämligen inte sätta på det på min skinnjacka. dumt.


påsar under ögonen

ja jag ser verkligen förskräcklig ut.
så går det när man är uppe halva natten och pluggar.
idag skulle de sända tv i skolan. några från min klass skulle sitta publik. jag avstod. jag skulle absolut inte göra mig i en tv-ruta idag. absolut inte. så därför åkte jag hem till mormor och kollade på det istället och så bjöd hon mig även på såna där goda risklumpar doppade i choklad. mums. om en timma kommer mormor hit. då ska vi äta lite smörgåstårta, hon fyller nämligen år idag.

hon är så rolig mormor. hon visade mig en broschyr om hur man ska leva när man blir äldre. och så fanns det även en internetadress i den där man kunde gå in och läsa mer. mormor har ingen dator. så det självklara blev att jag skulle kolla upp detta åt henne. men jag orkade inte reka hennes sajt så hon ska få gå in själv när hon kommer hit. hennes spontana reaktion var - men tänk om datorn går sönder när jag går ut på nätet. haha hon är för rolig.
har min dator inte pajjat innan med all skit som finns i den lär den inte göra det nu heller.

sen gympade vi lite. man skulle sjunga en text om kroppens rörelser till broder jakob melodin och samtidigt skulle man lyfta på armar och ben. helt galet vad kul det var. vi insåg att jag var yngre och mer rörlig än henne. festligt värre.

nu ska jag plugga vidare.
adios.

hata tenta

på torsdag har jag tenta.
tenta i upphovsrätt.
usch.
och inte blir det lättare att läsa när jag inser att jag inte ens läst en fjärdedel av det som ska läsas in till tentan. stackars mig! okej det är inte synd om mig för jag kunde ha börjat tidigare men jag har ju inte hunnit med. dessutom ska vi börja filma dokumentär nu så man har ju lite research att stå i.
innan idag satte jag mig i ett tomt klassrum och läste. gick ner dit efter lunchen och satte mig. klockan två vaknar jag av att några i min klass livar som fasen utanför. haha då hade jag alltså lyckats sova i sisådär en 30 - 45 minuter. skönt. försökte läsa lite till men insåg att det aldrig skulle gå. så jag satte mig på cykeln och rullade hemåt.
nu har jag läst i en timma ungefär och det känns som att ingenting har fastnat. suck. har i alla fall druckit massa redbull nu så jag ska banne mig inte somna denna gången. haha.
var även och hämtade ut alla mina böcker innan. ååh vad kul.
nu måste jag bara hitta något bra sätt att förvara min böcker på - jag tänker mig något i stil med denna
ursnygga och smarta förvaring. om man ändå vore rik. den är ju både praktisk och designmässigt superbra.

nu är det dags att läsa vidare. hurra!

bla bla bajs

mitt liv, var är det? jag vill ha det tillbaka! tack.



jag vill att mitt liv alltid ska vara såhär. kattis och jag ute på vägarna. vi har ingen cd spelare i bilen så man får installera det som finns och våra planer blir aldrig som vi tänkt oss men det blir så himla bra ändå. så vill jag att det ska va.



förlåt mina vänner om jag typ aldrig ringer eller messar. mitt enda kontaktnät består av kattis och anna för tillfället. och lite lolo när jag tappat bort hennes mormors nummer haha. mest kattis för att när jag vill baka, äta eller inte titta på tv själv så åker jag till henne. kanske iofs allra mest anna eftersom vi går i samma klass. er övriga säger jag förlåt till att mina enda livstecken till er sker genom facebook eller msn.

jag var i nån slags dvala, men sen var det deadline och då gick jag ur dvalan. men på måndag kommer jag nog att gå i ide. ja det är nog tyvärr så. ska börja filma en ny dokumentär och ja eftersom jag alltid är så bra på det där med att spåna idéer och komma igång så lär ni ju inte höra från mig förrän nästa år nån gång. om ens det. jo lolo möjligen eftersom jag ska tillbringa tre månader av mitt liv i sthlm.

så ser det ut. om ni undrar alltså.
för er som inte befinner er i nån slags dvala kan ju alltid dra iväg ett mess. jag brukar alltid svara iaf, om jag inte sover när jag får det för då raderar jag det i sömnen. nån konstig vana jag har.

nu ska jag sova. imorgon blir en låååång dag.
bye bajs.

fredag i gbg



den här bilden säger ganska mycket om vår fredag i göteborg. sticky fingers och park lane avklarades, så gjordes även en viss bloggare, politiken och fra debatten.
våra slagord har på senare tid blivit; aldrig visa leg, alltid åka taxi!
ja ungefär så. nåt i den stilen i alla fall.

fredagen var toppen och nu är snart lördagen avklarad. endast cola har intagits ikväll då jobb väntar imorgon.

nu måste jag städa, här ser ut som fan.

jag har landat

det var lite svettigt det här med att skaffa praktikplats.
okej jag kanske inte ansträngde mig världens mesta heller men jaja.
nu har jag iaf landat två praktikplatser som jag är väldans nöjd med.

inleder tjugo dagar med att vara på idol och typ "slutföra" det jag en gång påbörjade. kanonkul!
sen resten av tiden ska jag va på Ur och göra lite barnprogram. det ska bli så kul!

skönt att ha det här över och känna att man kan slappna av lite eftersom allt är säkerställt nu då.
så får man tillbringa tre månader i sthlm med, inte fy skam det inte.

nu är det dags för mig att sova. ska ju åka till gbg med kattis imorgon, myspys, shopping och fest :)

adios.

inhandlat





jag har faktiskt gett upp hoppet om min gamla ipod och införskaffat mig en ny. en rosa nano, den nya generationen som han i affären sa. vad nu det ska va bra för. den senaste säger jag då förstår man precis vad som menas.

idag har jag även varit på stan med anna efter skolan. det fanns en del fint på stan och hon handlade på sig lite. jag ville ju inte vara sämre så jag köpte en klänning och en kofta. och ett par nya leggings med för alla mina gamla är det hål i.

bloggbantning ingenting för mig

nej jag tror faktiskt inte det.
men jag tänker fortsätta bara för att. det kan ju inte skada.

får se hur mycket jag kommer ihåg bara.

onsdag
lunch: thailändsk kyckling soppa
middag: hamburgare på max (pappa och jag hade shoppat så vi var utsvultna och inte orkade laga mat)

på kvällen skulle jag och kattis baka kladdkaka och titta på bonde söker fru och grey's anatomy hade vi tänkt. det gick inte så bra. vi började med smeten och satte på ugnen. efter ett tag rök det som fan ur ugnen och då blev vi lite rädda. det visade sig vara gammal smet från när vi bakat sist som låg på botten av ugnen och som nu hade börjat brännas vid rejält. typiskt. att vi inte märkte det sist?
hur som helst så fick vi äta bara smeten. det gick ju bra det med för det är gott men inte samma sak. inte för att det hade varit nyttigare efter att vi gräddat kladdkakan. haha.

men vi hade iaf varit ute och powerwalkat innan. och dessutom gick vi baklängesgång som kändisarna i hollywood. skitknäppt och jätteläskigt för man ser vi inte vart man går även om vi var ledsagare åt varandra.

torsdag:
lunch: stekt potatis och oxbringa, massor av grönsaker plus en liten efterrätt chokladkaka med cocosöverdrag
middag: ännu okänt

magnus betnér är ju förjävla rolig

jag tycker verkligen det.
det är många som inte gillar honom men jag tycker att han är fantastisk rolig.
pricksäker som få. han lyckas alltid ta upp de där sakerna som folk egentligen inte hatar men säger att de hatar. nä men ni förstår. alla hatar ju aftonbladet men ändå läser alla den där förbannade tidningen för annars hade de ju aldrig kunnat klaga på innehållet om de inte hade läst det liksom. och kändisar, och religion och allt annat som är känsligt när det kommer fram i ljuset. haha.

programserien som går på femman nu; i ditt ansikte är så otroligt självironsk att det inte finns. magnus får åka runt till dem han alltid gör satir om. hittils har han ju varit på femman, aftonbladet och greenpeace bland annat. det bästa av allt är nästan att femman köper de program som gjorts med magnus i. det är nog det allra bästa.

jag känner att det här inlägget blev lite som när jag sitter i debatt. jag har så mycket att säga att jag inte säger något vettigt alls. hur som helst, jag gillar magnus betnér och det har ni nog fattat nu.

såg precis ingenting är heligt, ja jag har sett den flera gånger och ja jag skulle kunna se den igen. inte idag kanske men imorgon.

god natt.

vem döljer sig i mörkret?

jag måste bara berätta om stadsplaneringen här i stan.
den är ju allt annat än bra i många avseenden.
men sen finns det en grej som man bara kan undra över hur mycket som helst.
varför har man en stadspark som ingen vill vistas i före klockan åtta och efter klockan tre?!

jo kära vänner. det är nämligen så att föra klockan åtta vill man gärna inte vistas själv i parken för man vet aldrig vem som sovit i den under natten och man vet aldrig vad som händer. efter klockan tre fyra nån gång när det börjar mörkna vintertid drar man sig också för att vistas i den. dels för att så många har blivit rånade och misshandlade och utsatta för blottare där men dels också för att det är helt och hållet kolsvart då.
det finns alltså ingen tillstymmelse till belysning what so ever. helt galet.

mitt problem uppstår då jag bor på ena sidan av parken och går i skolan på den andra sidan av parken.
gångvägen dit är asfalterad och hyffsat bred och det tar väl inte mer än en kvart att gå en sträcka. men problemet ligger ju i att det är totalt jävla mörker där på kvällarna och man ser inte ens handen framför sig. plus att skogen är ju tät och härlig runt om så det finns ju inte ens en chans att det skulle kunna sippra genom lite ljus från villaområdena runt omkring.
det största problemet är väl ungefär de kvällarna man har varit tvungen att stanna länge i skolan som idag. klockan åtta var vi färdiga i skolan och då tänkte jag att jag skulle ta min cykel hem. jag kom ut och det var kolsvart. började nästan gråta. men jag ringde pappa istället eftersom jag inte kunde stå där och böla. men såklart. då hade ju han och mamma druckit vin till maten. typiskt. så pappa fick snällt sätta sig på sin cykel och ta en omväg ner till skolan där det iaf finns tre gatlyktor på vägen haha. denna vägen är snäppet läskigare och mycket längre men där ser man iaf var man sätter foten.

till råga på allt så blev jag skrämd på vägen hem. vi skulle mötas på halva vägen och jag cyklade så fort jag bara kunde. när jag nästan är förbi den läskigaste delen vid berget så hoppar det ut en kille ur en buske. nu är jag sådär sjukligt inte politiskt korrekt men han var neger och hade svart jacka och svart mössa. fanns det någon chans för mig att se honom innan i den enda gatlyktan 100 meter bort?! nej! jag höll på att trilla av cykeln och trampade ännu lite fortare för att senare inse att jag måste börja träna. haha. tack alla politiker och andra tyckare som bestämmer här i stan, ni har fått mig att vilja bli smal av en helt annan orsak än den att bli smal.

smart vs. snygg

ikväll när jag kom hem hade jag fått en avi från posten. så jag ville såklart hämta ut den direkt eftersom jag trodde att det var alla mina bäcker jag beställt. men icke. blev lite besviken när damen plockade fram ett pyttelitet paket. haha. istället var det några tråkiga men ack så nödvändiga skönhetsprodukter jag beställt. usch vad tråkigt. men jag antar att det är så livet är. man får välja mellan att vara smart eller snygg. kanske att hårddra det lite väl men ganska kul ändå haha.

men sen så hade jag ju även fått ett brev. och det var mycket roligare. det var från berlin!
tack emma!
ett fint vykort och en fin liten pryl till min pop-samling som hon sa. haha.

imorgon ska jag gå till posten och posta saker. ja för det ska jag minsann. eller det kanske inte blir av imorgon eftersom jag slutar sent men det blir iaf av senast på torsdag då :)


bedtime

för längesen egentligen. för jag är så grymt trött.
jag brukar ju iofs inte somna förrän framåt ett halv två som tidigast men idag känner jag att nattningen kommer att gå smidigt. det är som att natta ett barn när jag ska sova. vet ni hur mycket man får uträttat innan man går och lägger sig om man inte lägger sig i tid?! ungefär som när man har bråttom iväg men kommer på saker som måste göras och så kommer man ångandes en minut eller fem försenad iaf. helt typiskt.

personporträttet börjar iaf bli klart nu. skönt det. så slipper jag skriva om det i varje inlägg istället.
men snart ska jag börja filma en dokumentär och det lär väl inte bli mindre tjöt om det är jag rädd. det är ju ett lite större projekt om man säger så.

kul idag annars att min lärare kom in precis efter att jag bloggat när jag bara sitter och stirrar på skärmen och undrar om jag är ledsen för jag ser så bedrövad ut. haha.
sen i nästa andetag säger han, men du har väl inget att va ledsen över du har ju till och med bunkrat upp med godis och cola. haha. jajaja. vi kanske cyklade till kiosken och jag kanske köpte lite mer godis än vad min kropp egentligen behöver. men men. kinderägg är ju så gott och marabou daim är ju himmelskt god och fiftyfifty klubbor är ju så sällsynta och cola är ju en last jag har. hmm aah.

nu måste jag verkligen sova. känner mig som ett vrak.
tänkte plocka fram boken och läsa lite inför metodiktentan så somnar jag nog snabbt. eller så läser jag boken jag just påbörjat; huset hilton. tough choice.

nattinatti.

åååh vad roligt, jääätte roligt



roligare än såhär blir det inte idag. eller ikväll.
men jag börjar bli nöjd nu iaf.
idag behöver jag åtminstone inte vara mörkrädd, sami sitter nämligen i källaren också :)
snart börjar det mörkna ute. kul. har knappt sett dagens ljus än.
vi cyklade till kiosken innan och köpte godis, så kände man sig som tio år igen :D

redigeringens slutfas inleds

nästan iaf.
man hade ju kunnat hoppas.
min lärare tittade på det nu och tyckte att det var bra. skönt att iaf han tyckte det. hoppas att tom alandh också tycker det.
vi får väl se på onsdag.

bara slutet kvar att fixa ihop.
har redigerat allt annat och även fixat ljudnivåer och annat pill som måste göras. men jag kan bli smått tokig när jag inte får ihop ett riktigt bra slut. man vill ju inte att det ska hänga kvar en dålig eftersmak bara för att slutet var kasst. tyvärr är det ju alltid slutet man har färskast i minnet och det kan också förstöra ett bra reportage. usch och fy.

nä man kanske skulle fortsätta med redigeringen då...

milajki = ha begär

det här halsbandet skulle jag nog vilja ha tror jag.
sjukt ballt.




finns mycket från milajki som man mer än gärna skulle vilja ha.
de gör grymma smycken. tyvärr är de inte i min prisklass som den fattiga student jag är. snyft.



bild lånad från milajki.com

måste visa

vilma mms:ade ju idag och tackade för kläderna.
hon blev så söt så i sin nya lilla dress.
haha.


okej det kanske var mamma som mms:ade men hon blev definitivt söt i den lilla dressen.
kaske köpte jag och kattis den mest för att det var öron på luvan men ändå! jag vill med ha en tröja med öron på luvan!

uppdateringens fas

jag borde byta ut min design.
orkar jag? nej.



fredag natt:
 

"nummer schuttitvå varsogodd"

lördag eftermiddag:




sliten kvinna redigerar film i källarvrån under trappen

söndag eftermiddag:



tur att vi är på väg hem från jobbet och inte till


ja det var helgen i bilder. en bild säger mer än tusen ord sägs det ju. i detta fallet stämmer det faktiskt ganska bra, med lite draghjälp av små meningar.


lördagens middag

jag kom på det; fläskfilé, bearnaisesås, potatisgratäng, sallad.

mucho gott var det ju.

ledig lördag = filma + redigera

låg och funderade på vad jag åt till middag igår. jag kommer fasiken inte ihåg. hur kan man ha så dåligt minne?! ja det kan ju inte ha varit något nämnvärt för då hade jag kommit ihåg det.

idag var jag ju ledig. skönt. vaknade halv elva i kattis soffa. ja vi var visst ute igår och fyllepizzan intogs på evergreen runt tvåtiden. (det kanske var det som var min middag?!)
hur som helst, hade ju bokat en intervju klockan elva idag. guuud vad gött att vakna en halvtimma innan det. öööh nä. hade inte ens laddat batteriet på kameran. usch. men jag slängde mig in i bilen och åkte hem, hämtade kameran, och åkte till mitt intervjuobjekt. regisserade det hela ganska kraftigt. var mer eller mindre tvungen. körde i ilfart ner till statoil för att inhandla diverse nödvändiga artiklar och passade samtidigt på att köpa korv och cola som blev någon slags brunch.
åkte till skolan och satte mig och redigerade. och där satt jag sen.

när klockan började närma sig fem dök min lärare och hans tjej upp. han undrade hur fan jag kommit in utan nyckel och jag undrade vad fan han gjorde där. haha.
klockan sex gav jag upp och åkte hem och åt för då var jag så hungrig att jag höll på att dö. ovanligt? nej! man kunde ju annars tro att jag har ett reservlager att ta av på kroppen men icke.

kvällen spenderades hos kattis framför stjärnor på is och sedan en repris av gårdagens idol.

nu ligger jag i sängen och ska sova. jobb hägrar imorgon.

sov gott.

bantningstips

då ska ni nog inte lyssna på mig.
absolut inte faktiskt!

frukost: hönökaka med smör (intogs i bilen på väg till intervjun)
lunch: coca cola, snickers, kex choklad (intas här och nu vid datorn samtidigt som jag redigerar)

ja det är väl för härligt vilka bra matvanor jag har. och det värsta är väl ändå att jag inte ens skäms för det. haha. jaja. är man fet så är man och då får man ju leva med det tills man gör något åt det.

åter till redigeringen!

you'll ask for me

I am what you see
I am not what they say
But if I turned out to be
Could you love me anyway?!

redigeringen tar två steg framåt och ett bakåt

idag har jag faktiskt skippat min föreläsning på högskolan till förmån för redigering av personporträttet. illa egentligen men jag måste ju bli klar med det är jäkla porträttet. det känns i detta läge som om det är ett omöjligt uppdrag jag gett mig in på. tack. pressen är ju bara lite hög också. bläääää. jag blir så trött på mig själv.



fick klänningen som jag beställde hem i brevlådan idag. satt perfekt!



maten idag har varit smärre uppfriskande.
frukost: ingen.
fika: nada.
lunch: kyckling och ris.
kvällsmat: fläskfilé med något till, ännu ej bestämt och intas klockan sju.

nog om denna skit. nu ska jag försöka strukturera upp mitt liv och personporträttet och boka en filmdag och spela in en speak.
tack och hej.

dvärg framför kameran?

jag glömde ju berätta. när vi skulle öva nyhetspresentation med peter lindgren igår så står man ju vid ett bord eller ja kalla det vad man vill. hur som helst så är jag ju kortast i världen, eller i klassen iaf. så när det var min tur fick jag stå på en pall. haha.
ungefär som den gången vi hade debattsändning och jag var debattledare/programledare tillsammans med den längsta killen i klassen. då var jag tvungen att ha högklackat på mig under hela sändningen. skönt att stå stilla i högklackat i en timma. sådär va. det funkar ju med alkohol i kroppen, nästan, men absolut inte utan. det går bara inte för mig.

klockan tickar och jag blir inte yngre



kolla in den lilla plutten, hur söt som helst!

det är något som har hänt med mig alltså. helt plötsligt har jag börjat gilla barn. som om det inte räckte med kroppsfixeringen och lösnaglarna?! jag funderar på om det är någon som smugglat ner östrogen i mina drinkar på krogen?!

hur som helst var jag och kattis och hälsade på en jobbarkompis idag. hon har nämligen fått en söt liten tjej. men hon var lite skeptisk mot mig men tillslut somnade hon till när jag hade fått in det där babygunget som kattis förespråkat. då fes hon även det lilla knytet. tack.

när jag kom hem så bestämde jag mig för att beställa lite böcker. så jag beställde bara elva stycken. pocket förstås, annars hade man ju varit ruinerad nu. fast det är jag ändå.
det blev: två böcker av khaled hosseini, tre av magus linton, en av anders rydell mfl. en två av min favvo charles bukowski, en om svensk punk, en som heter kärleken är ett blandband och en av och om wallraff.

det blir nog kanon.

maten går inte framåt direkt:

  • frukost: ett glas vatten (hann inte riktigt med mer idag)
  • fika: två knäckemackor med marme. (vedertaget uttryck på min skola, marme=marmelad)
  • lunch: lax med romsås (mkt gott)
  • kvällsmat: grundade med en cheeseburgare för jag var sjukligt hungrig och sen åt jag en liten portion pyttipanna några timmar senare.
nu ska jag ta och sova. måste verkligen rediger imorgon och jag måste filma lite mer. uuuusch vad detta inte går framåt. är helt galet bildtorsk vad gäller personporträttet och jag har knappt börjat redigera. detta ska vara klart på måndag? torsdag och fredag kvar. tack!

skjut mig.

godkänd dag i skolan

nej förresten den var nog mer än godkänd. vad som däremot kanske är mindre godkänt och lutar mer åt icke godkänt hållet är min kost och mitt personporträtt.

men först, dagen idag. peter lindgren från tv4 pratade lite om nyheter och programlederi. han gav oss sedan en uppgift att skriva manus, tex telegram osv. sen fick vi alla snällt ställa oss framför kameran och presentera våra nyheter. jag däremot satt ju på bästa platsen i kontrollrummet och skötte alla spakarna - me like! men jag var ju tvungen att leka nyhetsankare jag också. eftersom jag var sist ut hade jag ju hunnit med att bygga upp en härlig nervositet och det kändes som om jag bara rabblade av alla telegram i en rasande fart. men men. det var kul iaf. jag gillar faktiskt att stå framför kameran lite, iaf när det går bra. men mest gillar jag kontrollrummet, jag älskar atmosfären där inne :)

maten har varit sådär...

frukost: hönökaka med absolut ingenting på. (oerhört torrt och det var i bilen på väg till skolan)
fika: bulle
lunch: nått kött som var gott och nån god tunn sås. lite tomater endast till detta.
"mellanmål": snickers och coca cola. (jag skulle skriva fem telegram på kort tid och behövde det så sen på eftermiddagen)
middag: kattis hemlagade köttfärssås och spagetti. (bra med tanke på hur övriga mål sett ut under dagen, mindre bra att jag hade bakat en kladdkaka under tiden hon klippte linus som vi åt till efterrätt)

nu är det dags för mig att gå till sängs.
god natt!