no more soffliggare

 

nu är det slut på min tid som soffliggare. i alla fall för ett tag framöver. nästan lite synd. jag började komma in i det hela. fast jag vet att jag hade blivit sjukt rastlös om en vecka eller så. ikväll blir det en promenad med kattis. imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet. det är på tiden. var typ en vecka sedan om inte mer sen jag var där senast. men så har jag ju varit bortrest. syster har nu installerats i sälen/lindvallen. jag lämnade mina skidor där uppe. lika bra att de står där så att jag har en anledning att åtminstone åka upp minst en gång till innan säsongen är över.

nu ska jag fixa lite med julklappar. har redan inhandlat några. stort för att vara mig. brukar ju vara ute i sista stund annars. har köpt en till mor & far från mig och syrran som jag är ganska nöjd med faktiskt. det är ju bra. köpte en julklapp till mig själv med. en spikmatta. fy fan vad gött det är. trodde att det skulle göra jätteont men det är faktiskt skönt. tro det eller ej.

nu fixa och städa.

över och ut.


Längtar till mycket nu

Men framförallt längtar jag efter premiärien av denna filmen:




eftersom jag nu stillat mitt begär efter twilight uppföljaren, eller ja lite i alla fall. skulle gärna ha trean här nu på momangen. men det går väl inte.

sen skulle jag jättegärna se att det faller lite snö i sälen till på onsdag. eftersom jag ändå ska dit då. det var alldeles för längesen jag stod på mina skidor nu! vill vill vill åka nu.

på sista tiden har jag även haft ett begär av att börja filma igen. kanske borde jag filma. men vad ska jag filma? mest vill jag bara ha sjukligt bra material att klippa i. sitta där med den obligatoriska colan och redigera i ett rus. som sagt, jag förstod kleerup, det gjorde jag. ;)

men eftersom jag varken har kamera eller pengar för tillfället får jag fortsätta med mitt förslappade liv och titta på film och träna på gymmet. men det duger bra det också!

ska nog ta och titta på pulp fiction nu (ännu en gång), såg kill bill 1 & 2 igår. fortsätter i tarantinos spår.

bye bye.

tapas och underställ

igår blev det tapas från anna gretas och en massa massa godis. myskväll med lina och åsa. en väl spenderad kväll ändå. trots att det inte blev någon utgång. det känns väldigt bra nu såhär i efterhand.
vi får se vart dagen för mig. kanske lite träning. borde det. men orkar man? nu blir det åtminstone till att åka och shoppa med far och syster. syrran flyttar ju till sälen nästa vecka så det ska inhandlas lite nödvändiga grejer såsom underställ och varma sockor. jag ska se om inte jag kanske kan få ett nytt underställ jag också. har nämligen bara ett, i strl 160/170(!) kanske dags för ett nytt där ja. provade allt annat. insåg att jag har två skidjackor, två par skidbrallor, nyvallade och slipade skidor, perfekta pjäxor och en alldeles underbar hjälm ;) det mesta tackar vi sas för som slarvade bort min grejer på väg ner till schweiz så att jag var tvungen att handla en helt ny uppsättning kläder, vantar och mössor. det var tur i oturen.

nu bär det av.
tjipp o hej.

bak is har varit på gymmet

ja hör och häpna. (fast helen jag hörde att du redan visste om detta) mysan har varit på gymmet. på en lördag! och bakis till råga på allt. fast jag känner mig inte så bakis ändå. var ganska sansad igår. men skoj var det!

vi får väl se vart kvällen för oss. det lutar åt att det blir lugnt med massa mys. men man vet ju aldrig vart natten tar oss så att säga :)

kanske uppdaterar igen lite senare om nattens händelser.
ses.

team edward vs team jacob


bild: http://www.stepheniemeyer.com/img/nmmoviebutton3.jpg

ja vad ska man säga. det var ju inte utan att tårar nästan föll från mina kinder som jag såg twilight och new moon igår.  och då kära vänner ska ni veta att jag gråter aldrig när jag tittar på film. (bara när jag ser extreme home makeover av någon lustig anledning) kort och gott, gillar du twilight ska du absolut se new moon! dock en sak som jag ska göra inför nästa film, läsa om boken. jag blandar ihop vad som händer i böckerna så det kan nog vara bra att läsa om boken innan filmen kommer. för tills dess att nästa film kommer lär jag har hunnit läsa hundra andra böcker och då har jag absolut glömt bort allt vad som händer. har dock hört rykten om att tredje filmen kommer redan i sommar. detta är ju bra. verkligen bra!

nu ska jag ta tag i mitt liv och träna lite. sen ska jag ringa kattis och se om vi ska jag på stan en sväng. ikväll blir det inflyttningsfest hos erre! städningen skjuter jag på fortfarande. skönt.

förändringens vindar blåser upp till storm på klintvägen 12

 

idag har my lagat mat! ja hör och häpna. vanligtvis är det ju hon till vänster som lagar mat. även kallad lillasyster mia. men idag lagade jag mat. den enda rätt jag kan laga. stuvade makaroner och falukorv. inte att förakta dock. man måste hålla igång tre grytor samtidigt så sådär jättejäkla lätt är det ju inte. dessutom måste man hela tiden röra i den ena av dem för annars går det åt skogen och så måste man ju vända på falukorven samtidigt som man också tittar på makaronerna så att de sköter sig. mmm jorå så atte jag är väl ändå ganska bra i köket. vanligtvis har vi en annan uppdelning när inte mor eller far lagar mat. mia lagar jag diskar. bra ändå måste jag säga. man ska ju trots allt göra det man är bäst på. det gäller ju att nischa sig och utveckla en talang för något särskilt ;)


the very secret your trying to conceal, is the very same one your dying to reveal

Inte mycket gjort idag alls. Tvättat en maskin bara. Borde städa men har ingen ork. Ingen ork alls. Mitt rum ser förjävligt ut. Att flytta ut och in hela tiden är inte bra för ordningen helt enkelt. Men istället har jag legat i soffan och ätit kladdkakssmet och tittat vidare på O.C. Skönt! Undra om det säger mest om mitt jobbtillstånd eller min karaktär? Tränade iofs imorse. Kattis skulle ha kommit men hon fick tid för vaccination så jag körde på själv. Stenhårt vill jag bara meddela! Funderar på att faktiskt städa nu. får lite ångest. Ska jag ta tag i mitt liv?! Borde ju göra det kanske. Köpte ju inga navkapslar åt mor igår heller, undra om jag ska ge mig på det idag. Värt att tänka på tills vidare. Nu blir det till att tända doftljus och rökelse, sätta på lite go gammal rock och känna stämningen till städningen. Vad hände med woodstock och stökiga rum?!

oops, got a bit carried away

min mamma hade gjort ett kontoutdrag. ja men det är alltid skönt med lite hjärtklappning. visade sig att jag hade svävat ut lite väl där ett tag. påminn mig om att aldrig mer tappa bort mitt eget kort så att jag måste låna mammas. men men. nu har jag ju ett par väldigt fina skor, en snygg klänning, en skitsnygg blus och lite mer att titta på iaf :D
betalar tillbaka till mamma självklart. jag är ju trots allt en duktig dotter. har gett henne pengar och utfört hushållsnära tjänster. tvättat, diskat, städat, tvättat bilen m.m m.m. bra dotter de har trots allt! eller?

nu ska jag däremot sova. det blir friskis i ottan imorgon. pust och stön. men det är bra för mig. det är jättebra för mig. jag vet att det leder till något gott. jag vet att det leder till att jag måste köpa en svinsnygg apdyr bikini kommande sommar. jaaaa jag visste det.

fortfarande knäpp. you bet.

en timme en minut, jag gör allt på ren vilja



Jag tänkte om jag skulle ge er en dagens. Men eftersom jag fortfarande är naken går ju inte det. Så tokigt det kan bli! Släpade min arma kropp runt munksjön kl 8(!) imorse. Nu såhär i efterhand känner jag att det var väldigt skönt. Men när jag gick där i motvind med duggregnet piskandes lätt i ansiktet tänkte jag inte så. Känner mig helt utpumpad på energi också. Inte ens när jag jobbar dygnet runt med roliga projekt känner jag mig såhär trött. Helt slut på energi. Måste måste måste hitta något roligt i tillvaron nu. Sysselsätter mig med det mesta för att inte känna mig helt värdelös. Idag har jag ju då förutom min promenad redan tvättat två maskiner. Ska tvätta mammas bil sen och även titta på navkapslar till den. Mammas bil behöver en rejäl recond av den mästerliga My. Insida och utsida ser ut som fan så nu ska det bli ändring på detta. Putsa panelen med vinylputs, putsa rutorna på insidan, tömma bilen på skräp och eventuellt då slänga på navkapslar. Undra om jag ska slå på stort och ge min kära mor en rattmuff. Bara för att rattmuff är ett så himla roligt ord. Haha. Återkommer med vad det blev för typ av muff till morsan. (Jag skrattar så att jag kissar ner mig nu, tur att jag är naken så att det bara är att duscha av sig kisset)
MEN innan jag tar tag i dagens övriga uppgifter så ska jag hänge mig lite åt min senast upptäckta bok, den på bilden ovanför.

H1N1, jag är väl inget svin?



Såna här saker händer bara mig, och det händer alltid mig. Så tro fan att om jag vaccinerar mig börjar jag gå baklänges också! Så jag är lite kluven. Med min fantastiska tur så borde jag ju helt enkelt inte ta sprutan. Jag blir ju nästan aldrig sjuk. Men tro pelle att jag säkert kommer få svininfluensan också. Då är det kanske roligare att gå baklänges?! Det är ju trots allt lite det mitt liv går ut på, att ha roligt. Så därför ska jag återgå till mitt meningslösa arbetslösa liv och titta vidare på O.C. Snart måste de börja producera nya serier, jag har ju sett alla!
Som tröst i mörkret finner jag ändå att jag har tränat två ggr idag och därför får äta lite ur chokladkartongen :D

back from ldn!

Sherlock Holmes & Dr Watson?!




Nu är jag tillbaka från London! Det är en stad som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att bo i ett tag. Mycket att se och göra. Framförallt en del att shoppa. Men på grund av den tillfälliga bristen på arbete blev det inte jättemycket shopping för min del. Hittade kanske inte sådär överdrivet mycket jag ville köpa, men ändå. Kom hem med en ny liten älskling från Mulberry. Två par supersöta sovshorts från David&Goliath och lite souvenirer fick också följa med hem. Vi var på en häftig marknad i Camden också och där fanns väl det mesta av skräp att köpa, jag köpte dock bara några bangles i skojiga färger och Andy Warhol tavlor hos en gubbe som hade en affär som var så välsorterad att jag nästan blev kär. Han hade nog det mesta i skiv- och posterväg. Det coolaste var också att vad man än frågade honom så visste han exakt vad man menade och plockade fram det. Sånt gillar jag!
Lite turistande hann vi med också, vi kollade på inspelningsplatser av Harry Potter, vi var på Madame Tussauds, vi åt fish&chips (ett måste när man är där), och en kväll när vi inte visste vad vi skulle göra var vi på A christmas Carol i 3D på IMAX. Ballt! Ja det finns mycket att berätta men det orkar jag ju inte. Kanske lägger upp några bilder om ni har tur. :)
Vi fick ju med syrran hem också. Om ca en vecka ska jag köra henne till Sälen för det är där hon ska spendera sin vinter.

Nu ska jag återgå till att vara "mellan två projekt". vilket innebär att plöja alla fyra O.C-boxar. Lycka!

är det ett tecken?

jag kan nästan ingenting om sport. det vet alla som känner mig. jag kan namnen på ytterst få fotbollsspelare. jag kan däremot lite lite lite fakta om en enda spelare. detta kan jag av den enkla anledningen att eurosport visade intervjuer och klipp ur matcher en sen kväll när jag var på friskis och stod på konditionsmaskinerna framför storbildsskärmen.

jag tänkte ju nu då att jag skulle googla lite inför min londonresa och började googla fotbollslag i london. namnet chelsea dök då upp på skärmen och det var ju lite välbekant ändå så jag klickade mig in på deras hemsida. kollade upp laget och vad visar sig inte då? jo om inte, nummer elva i laget råkar vara denna enda spelare i världen jag kan fullständigt namn på. ibland är det ju bara för roligt. är detta skoj för att klockan är ett och jag vet att jag ska upp igen om två timmar och för att jag inte har sovit jättemånga timmar föregående natt? jaja orka bry sig om alla andras åsikter jämt. jag tycker att det är skoj och då är det så. detta är min blogg och här är sånt skoj som jag tycker förtjänar att vara det!

men låt mig då i alla fall presentera nummer elva i chelsea; didier drogba!


update: nämnde jag att han är född den 11 mars?

update2: okej vakterna gjorde nog fel som släppte mig i lördags, jag tror att min kropp producerar knark själv som den släpper ut i blodet. varför skulle annars det här kännas så jävla skojigt?!




(enda anledningen till att jag lagt namnet på minnet är för att jag tycker att det är så fruktansvärt roligt att uttala. det ligger liksom skönt i munnen. sen att jag memorerade lite mer fakta har jag faktiskt ingen förklaring till. nu har jag ju inte heller dubbelkollat mina källor. han kanske inte spelar där längre? han kanske inte ens har nummer elva? i såna fall så berätta inte det för mig!)

11/11 och 11 fortsätter vara mitt lyckonummer?

jag har alltid trott att elva är mitt lyckonummer bara för att jag fyller den elfte i elfte. när jag fyllde elva den elfte i elfte då var det stort! nu visar det sig att det här förföljer mig vidare. den 11/11 -09 hade jag (trumvirvel) ELVA unika läsare. sjukt roligt ändå. nu måste jag börja kolla upp lagsporter och sedan kolla in om någon snygging möjligen har nummer elva på tröjan. har man det i sport?! kan ju inget sånt. börjar söka igenom engelska fotbollsligan (heter det så?) för det är ju dem jag kommer vara närmast nu i helgen.


flippat är också att jag fyller 25 den 11/11 2011. då blir det fest!
varför det var flippat vet jag egentligen inte, men jag hade en sån känsla i kroppen när jag skrev det.

Firandet fortsätter



Påbörjade firandet lite smått igår med P!NK i Globen och lunch på mitt favvoställe Texas Burger Co. Kattis bjöd på lunchen och så fick jag en dokumentär som jag inte ens visste fanns. Den blev jag riktigt glad för! Ska titta på den sen när jag ligger i sängen tänkte jag :)
Firandet fortsatte hela dagen, hotellfrukost, shopping (hittade dock inget men ändå, eller jo en dvd-box), resan hem och väl hemma presenter från mor & far och lilla mormor. Hade ju såklart önskat mig pengar till Londonresan. Mamma gillar ju dock att köpa paket och eftersom jag självklart hade tagit hem den nya Tomas Sabo katalogen och kryssat för aktuella berlocker blev det även en liten sådan. Så fint så fint så!
Har fått en massa sång och gratulationer idag också, alltid trevligt, även om R brukar ringa och sjunga i telefonen så var det ju lite finare idag än alla andra dagar haha. Helen behövde påminnas om vilken dag det var idag, detta trots att hon fick frukost på sängen av mig häromdagen! (Nej Hellan jag kommer inte glömma detta i första taget)

Imorgon räknar jag med att firandet fortsätter i London. Tänkte ta mig en sväng in på Mulberry när jag ändå är där, får se om kontot tillåter eller inte. Kan tro att det finns en del fint att shoppa för lilla mig i storstaden.

Nu måste jag snart sova, om tolv timmar är jag framme i englandet, nästan.


tonight's gonna be a good night!

bild: http://www.pinkspage.com/sites/pink/files/imagecache/preview/official_photos/P!nk_Lederjacke_klein_Aug2008.jpg


ikväll är det ännu en konsert med p!nk som står på schemat. jag har höga förväntningar, hon var ju så otroligt bra senast vi såg henne.

så nu sitter jag i soffan och tittar på helen när hon sover. kattis kommer snart så jag borde kanske klä på mig. sen ska vi bege oss till stan och även checka in på hotellet. bra dag det här, det vet jag att det kommer bli.

 

ps. imorgon fyller jag år. ds.


investera i en högriskfond

mina föräldrar investerade verkligen i en högriskfond när de bestämde sig för att ge mig liv. de trodde säkert att allt skulle gå fin fint. vad de kanske inte riktigt räknade med var väl att deras dotter skulle bli en såndär som det bara kan gå på två sätt för. antingen går det käpprätt åt helvete eller spikrakt uppåt. nu tror väl ni att jag är totalt galen som säger så. men jag ska berätta för er varför jag kan säga såhär och de som blir mörkrädda för dagens ungdom ska väl kanske ta och bege sig till en annan sida i sajberrymden nu för JA jag är åttiotalist och vi skulle väl tydligen få allt gratis?!

lilla jag nöjer mig nämligen inte med vad som helst. jag är hellre arbetslös än går tillbaka till mitt gamla jobb. att gå tillbaka till mitt gamla jobb ser jag som ett misslyckande. bara för att det är just att backa ett steg igen. det är inte det att det handlar om typen av jobb, jag kan tänka mig det mesta. även om det självklart inte är det som är mitt mål. givetvis har jag ett mål här i livet. ett ganska högt sådant också såklart. men just nu är jag nöjd med livet och det är väl bra. det handlar väl ändå om att vara nöjd med sig själv. så nu kan väl alla sluta tjata om att börja jobb där igen?

och nu kära vänner ska ni lättskrämda verkligen sluta läsa. idag har jag inte gjort ett skvatt. jag vaknade vid halv elva, slog på tvn och låg där till kvart i tolv då jag gick upp och tog på mig kläder. strax efter tolv kom helen hem. då la hon sig i soffan och jag la mig i sängen igen :) vid fyratiden slängde vi i en tvätt och tog på oss skorna och gick en promenad från solna in till stan. tanken var att vi skulle gått ända till globen men tidsbristen tvingade oss att ta tunnelbanan. bytte in biljetterna och tog oss tillbaka till fridhemsplan där vi handlade och sedan åkte hem. här sitter vi nu och har käkat varma mackor och tittar på ullared och fotbollsgalan på tv. nu blir det väl snart sängdags igen. kanske titta klart på bolt också. vi får se vad som händer.

skönt att det händer så mycket i mitt liv just nu! MEN imorgon är det p!nk och på onsdag är det min födelsedag och på torsdag åker familjen till lillsyster i london. jorå så atte jag klagar inte ändå.

hejhej!


Ny header nya möjligheter

Ja jag kände att det var dags. Var tvungen att bjuda mina läsare på en ny design. Ni är få förunnade (typ inga läsare?!).
Som vanligt är jag för lat för att korrekturläsa, stavning och korrekt svenska hittar ni inte alltid här. Men jag tänkte att eftersom jag nuförtiden har lite mer tid till onödiga saker kan jag helt enkelt ge er fler uppdateringar om mitt utomordentligt intressanta liv. För jag antar att ni vill hänga med på min resa genom livet lika mycket som jag själv?! Men bra, då kör vi!