folkbildning är min grej

om man googlar ordet studiecirkel forslas man vidare till wikipedia och där får man förklaringen "Studiecirkel (i vardagligt tal ofta cirkel) är en "fri och frivillig" folkbildning/.../"
hur många gånger var den frivillig under din barndom? jag ska säga er att min erfarenhet av studiecirkel inte är dålig men absolut inte alla gånger frivillig. jag minns speciellt den där musikgruppen jag var med i när jag var en sisådär fyra fem år. man satt i en ring med kanske 20 andra barn och sjöng glada sånger och alla spelade varsitt instrument. i början spelade jag lite olika instrument som tamburin och maraccas men ju längre tiden gick och ju fler gånger vi hade samlats i ringen desto oftare blev mitt instrument ett ägg. ett litet blått ägg i plast som fungerar på ungefär samma sätt som maraccas med den enda fördelen att det hörs inte om du skakar det i otakt.

bra tyckte jag. jag kunde spela i otakt och koncentrera mig på att mima rätt sångtext istället för att skaka ordentligt på ägget. för jag hade nämligen redan då insett att jag inte heller hade någon sångröst. jag hade det inte då jag har det inte nu och kommer nog aldrig att få. men vad gör det. jag sjunger hellre än bra. och oftast sker det ändå när jag sitter ensam i bilen eller står i duschen. det är ju ingen som hör mig så ingen kommer till skada.

den cirkeln jag minns näst tydligast är den jag faktiskt har minst skräckfyllda minnen ifrån. det var när jag var sjutton år och gick på kvällskurser på medborgarskolan. jag hade slagit vad med min pappa om att jag skulle kunna ta skärgårdsskepparintyg a.k.a förarbevis för båt. om jag lyckades med detta skulle jag få en egen segelbåt. jag gick dit en kväll i veckan i 11 veckor. det var inte så jättesvårt. och det roliga med det hela var att jag var yngst jag var den enda med båtvana och jag var den enda som förstod något. här satt alltså ett par som båda var i 45-50 års åldern, de förstod ingenting och de hade precis köpt båt. hur sjutton kan man köpa båt innan man ens kan läsa ett sjökort?! ska jag vara ärlig tror jag inte att de där två stackarna klarade provet sen. och vi får ju för allt i världen hoppas att de inte tänker segla någon annanstans än vättern så man iaf vet vart de befinner sig på ett ungefär om de skulle hamna i sjönöd. för att återgå till mitt vad så är iaf båten såld numera, men jag klarade provet galant och fick en båt. jag seglade med båten tre eller fyra ggr och kortet ligger kvar i samma kuvert i samma låda som jag lade det i samma dag som jag fick det.

men är det så att studiecirkeln är en slags folkbildning? nuförtiden finns det ju så himla många olika studiecirklar. man kan lära sig om alltifrån matlagning till språk till dans. ganska fantastiskt. 

om man då googlar folkbildning får man upp de olika grenarna bibliotek, folkhögskola och studiecirkel. så alltså måste studieförbund med cirklar vara en slags folkbildningsrörelse. det var väl det jag trodde.

är jag då en såndär folkbildningsmänniska?
jag gillar ju att hänga på biblioteket då och då och jag går ju nu mitt andra år på folkhögskola och jag har ju tillhört diverse studiecirklar. betyder detta då att jag främjar folkbildningen?! eller betyder det att jag är bildad?

det lär vi aldrig få veta. det enda jag vet är att jag aldrig tänker tvinga mina barn att gå med i någon studiecirkel.

070820

att se något i dåtid = sett

INTE SÄTT

jag kan fan inte läs fler bloggar om inte folk lär sig stava snart. jag blir tokig. jag är inte heller världsbäst men såna små och vanliga ord får man bara inte göra fel på. INTE! uppfattat?
fast vad begär jag haha. jag visste ju det redan innan. puckon!!!!


wasting my time on a bum like you

läsvärd sommar. jag har lärt mig en del om män. eller snarare fått en del bekräftat om män.
efter att ha läst ut dumpa honom och snart läst ut jenna jamesons' bok har jag inte ändrat uppfattning om män men däremot ändrat mitt tankesätt kring män.

de flesta män verkar vara och är idioter. men behandlar man dem på samma sätt som de behandlar oss skapas en viss balans. det har jag märkt. jag kan ju dock inte svara för alla er andra men jag kan berätta om mina egna erfarenheter.
enligt boken dumpa honom så vet man direkt om en kille gillar en. därför att killar tydligt visar om de faktiskt tycker om en tjej. så vad är det då vi tjejer går och grubblar över och har sådana problem med hela tiden. t ex vet jag med mig att jag ofta säger till mina kompisar saker i stil med "jag förstår mig inte på män" "varför ringer han bara när han vill ligga eller är full" "varför säger han inte bara jag vill ha dig" etc.
jo mina damer såhär är det. jag kan nu berätta detta för er eftersom jag är lite visare än innan nu efter att ha läst dessa fantastiska böcker. om en kille vill ha en tjej visar han det tydligt och direkt. när vi tjejer går och grubblar över varför han inte vågar visa känslor när han är nykter är det egentligen för att han inte har några känslor. när han visar känslor när han är full är det för att han är kåt och du är ett lovligt byte som han vet faller alltför lätt för hans alkoholpåverkade charm. det är så kul det. eller i alla fall är det vad jag har upplevt.

men så kom jag att tänka på att ska man behöva vara ensam bara för att man inte hittar prince charming direkt?
nej vet ni vad, någon måtta får det vara. så jag beslutade mig för att göra världen till en bättre plats och behandla killarna enligt den gyllene regeln.

ni minns väl?
"så som du vill att andra ska behandla dig så ska du också behandla dem"

så därför mina allierade ska jag nu berätta för er vad jag gör. om en kille ringer mig mitt i natten och vill att jag ska komma till honom är jag ju inte dummare än att jag förstår vad det är han egentligen vill säga. om jag då känner mig lite ensam och sugen kanske jag tar och åker till honom. men, jag har kanske sex med honom och sedan när det är avklarat vänder jag mig om och somnar. precis sådär som de gjort mot mig otaliga gånger. haha. så nu får de smaka på sin egen medicin. jag tror inte nödvändigtvis att krig skapar fred men jag tänker ändå inte låta mig bli nedtryckt i skorna mer. nu är det slut på det.
jag kanske är en av dem som just nu bidrar till en sämre värld. men jag lovar och försäkrar att om min drömprins dyker upp ska jag genast lägga av med det jag håller på med.
jag kanske låter lite bitter men det är min rättighet att vara bitter efter alla som dumpat mig så brutalt. jag har nu börjat se ljuset i tunneln och är glad. är det då inte min rättighet att leva som jag vill. jo det är det!

ni vet där känslan när man är super duper glad och inte vet varför. den har börjat hälsa på hos mig allt oftare. eufori!


too busy to fcuk

fcuk

kommer ni ihåg french connections tröjor dom gjorde innan med sådär roliga texter som too busy to FCUK.
så himla roliga. varför gör dom inte såna längre?

FUCK OFF!

suddigt

suddigt

det var lite suddigt i lördags

katrine är tjugo år

och det skulle vi självklart fira. jajemen.
så i lördags åkte jag och malin hem till familjen karlsson i baggarp.
vi åt och drack och hade trevligt. kattis trodde inte att hon skulle få några presenter så självklart för att jävlas drog vi ut på processen och gav henne ett kort när vi kom. nån timma senare fick hon den otroligt vackra och mycket seriösa muggen och några timmar senare fick hon det där linnet hon sucktat efter. haha så himla roligt.
vi gav oss av in mot stan efter lite för mkt vin och alldeles för mkt tequila. men vadå man lever ju bara en gång. å andra sidan så var det ju nästan min första lediga helg och nästan den sista också. så jag tänkte att om det ska ske ska det ske idag. sagt och gjort. vi åkte till stan och gick till centrum. (haha vad knäppt det lät) jag är ju egentligen itne ett så stort fan av centrum men det var trevligt och vi hade skoj. efteråt satte jag mig i vanlig uteliggaranda på marken utanför chili thai. det gjorde kattis med. saker hände och jag kunde inte bry mig mindre för det börjar bli mer eller mindre rutin. vi har skapat oss den och den har väl förmodligen kommit för att stanna. jaja. ork ork. rebecca kom också och hon släpade på en stor jävla corona flaska. ca två meter hög. så jävla roligt. sena gick vi mot mc donalds men vi kom aldrig så långt utan träffade love o magnus på vägen och vi delade en taxi upp till "övfre skänkeberg" sedan satt jag katt o becca ute på beccas uteplats och åt chirre. mkt gott!
ja och resten är historia. det var en trevlig kväll!

idag har jag jobbat. öppnade stället så jag avr där kvart i sju. såå jävla roligt. haha. ja usch. fick plocka ihop lite ordrar senare på förmiddagen så jag har väl lyft ca ett ton gips idag och takpapp och byggfilm och skit. jag blev smutsig svettig coh allmänt äcklig. men jag hjälpte ju magnus iaf. så sen hade vi gjort oss välförtjänta av en kebabtallrik på dragon. mums! när vi var där var även massa fjortistjejer där och några killar från hv. yeah, vilken lycka. haha.

nä nu ska jag installera lampan som mamma och jag köpte till mitt rum idag.
ha det bra gott folk!

first of the gang to die

för längesen trodde jag att jag skulle dö som världens enda oskuld.
jag kände mig lite som han i 40 year old virgin.
men sen kom jag in i ett stim. jag hade flyt ett tag. jorå så atte det var trevligt.
men sen så precis som alltid efter att det gått bra ett tag så måste det ju även gå dåligt ett tag. och varför detta dåliga tag alltid käns tre hundra miljoner gånger längre än vad det egentligen är det vet jag inte.
men hur ska man då lösa den här otroliga bokstavligt talat torkan då?
jo vet ni vad mina vänner. man kan antingen ligga hemma och gråta och inte göra något åt saken.
eller så kan man ta saken i egna händer. fast det ville jag inte. så jag väntade, och grät. fast jag grät inte men det låter bättre om jag säger att jag gjorde det.

men mitt enda egentliga råd till er där ute är att ta första bästa chans som ges.
även om det innebär att du måste lämna din bästa vän alldeles ensam hemma hos din familj halv fem på morgonen när hon är för full och egentligen inte vet var hon är.
(fördelen med folk som är fulla är att de alltsom oftast inte blir arga förrän dagen efter då de nyktrat till. detta brukar ske framåt kvällningen eller möjligen dagen efter det i våra bekantskapskretsar)

den som väntar på nåt gott!

one-man-freak-show-my...

undra vad det är för fel.
jag har en såndär lustig känsla att det är något som är fel fast jag liksom inte kan komma på att något är fel. och allt blev så konstigt på jobbet idag. bläää jag orkar inte. kan för fan inte vara på alla jävla avdelningar samtidigt. hallå jag är bara sommaranställd kassapersonal. man kan inte begära så jävla mkt av mig då. nääää. det kan man inte. skit också.

jag vill gå ut och gå. jag vill rensa mina tankar. men jag vet att om jag går ut och går så kommer jag bara att tänka på alla dumma saker ännu mera och det är ju inte bra. och inte är det nån som vill gå med mig heller. kul. fan jävla skit piss helvete fanskap.

om man kanske skulle ta och ge sig ut och gå iaf. trots allt. hmm. vi får väl se. min syster köpte iaf en fin mössa till mig idag. en såndär stor stickad som jag velat ha jättelänge. och så fick hon en fin tröja av mig i födelsedagspresent. bra det.

näää nu måste jag göra något innan jag freakar ur. ballar ur. totalt. hjälp.

short on money but long on time


so many days so little money.

ja det är väl ungefär i det stadiet jag befinner mig nu. har nästan inga pengar kvar. och vad är det. är det 24 dagar kvar till nästa lön?! jajaja.

jag köpte en klocka sen iaf. fast inte den jag tittat på utan en annan jag sneglat lite på. jag tänkte att jag var tvungen att ha en klocka som passar till det mesta och man inte tröttnar på så lätt. så det blev en svart med massa funktioner. bra det med. haha.
men det finns en viss risk att den andra klockan landar i mitt hem lagom till nästa löning. usch jag är så dålig med pengar. jajaja. man lever bara en gång.

i övrigt händer inte mycket. har jobbat idag på min lediga dag. kul att bli väckt kvart i elva när man varit uppe hela natten eftersom man ändå är ledig dagen efter. uuusch. så ja när man blir väckt av chefen som vill att man jobbar så får man ju snällt hoppa in. jag får aldrig vara ledig. varje gång jag varit ledig och planerat vad jag ska göra så ringer de från jobbet. illa.

men som tack för att jag var så gullig och kom in så snabbt idag när de behövde hjälp så får jag vara ledig på fredag istället. jaaaa!!! detta innebär att jag har som jag inte hade innan tid med att åka till gbg och se backyard babies. jippi! jag funderar även på att gå på liseberg. det är ju skoj! hihi. så nu får vi se vad som händer. kanske blir det konsert och liseberg för min del på fredag. det vore skoj.

nu börjar det även kännas lite sådär att man saknar lolo. pga många orsaker. men ja det gör det iaf. skulle verkligen sitta fint att sitta och titta på utsikten och prata just nu. stackarn kommer bli ihjäl tjatad när hon kommer hem. hon kanske väljer att inte komma hem pga detta. man ska aldrig vara för säker. om så skulle vara fallet blam me inte canada då. haha. ;)
nä skämt å sido. i miss those summer days - emma, lolo och jag med ryggsäckarna. det var livet det!


image109
tillskottet i samlingen