vad ska man ta sig för?

det finns nästan ingen tvätt i huset för jag har tvättat.
diskmaskinen fick mor igång så fort hon kom hem från båten.
det finns inte en bok i min bokhylla som jag vill läsa eller inte redan har läst.
allt man kan göra ute är att sola och sova.

eller så kan man kanske plugga.
eller nä förresten.

what to do?

imorgon bokas förmodligen en sista minuten. det blir ju hur fint som helst.
har redan bättrat på brännan lite i helgen eftersom det har varit så otroligt hett i jönköping.

nu ska jag gå ner i källaren och plocka upp sommarkläderna.
sedan packa en resväska så att jag är redo att dra.
hur fint som helst!

nattreflektioner

det är inte tid att blogga nu.
men jag gör det äbdå.
bara för att jag kan.
ikväll var bra. även fast vi gick till karlssons.
men bongo var folktomt. hur kul är det då?
det kan man ju unda.
ag borde sova. men gör jag det?
nej.
för ingen svara i telefon när jag ringer!
dessutom vet jag nu en sak.¨
det är ingen som raggar på en när man bara är ute med killar.
helt hopplöst i mitt fall.
måste skaffa fler kvinnor. kattis är ju inte emd.
fick examenspresent av kattis idag. det är naaajs.

gej då!

fy fan vad skönt!

avslutningen idag gick fort. sen var det helt plötsligt över. insane!

ikväll blir det fest. jag och grabbarna. som vanligt. typ.

skoj lär det bli!

'til death do us part



ganska bra dag idag. fixade det allra sista i skolan. hade avslutning på kvällen. fick veta att jag klarade upphovsrättstentan, ja! kom hem och åt plockmat och fikade. fick presenter. berlock till mitt thomas sabo halsband och en d&g klocka. jippi! klockan är definitivt min nya favorit. min gamla har blivit sjukligt sliten efter att ha blivit använd varje dag i flera års tid nu. nej men jag är väldigt nöjd med kvällen. imorgon blir det avslutning. sen lunck/fika med kattis. sedan utgång. nu känner jag att jag börjar leva igen. skulle sitta fint med en restresa till en solig strand och efter det lite ledighet och sedan hultsfred och tillslut jobba resten av sommaren. borde klämma in liseberg där någonstans också. jaaa gud så bra detta blir. detta ska bli en kanonsommar. det har jag bestämt!

nu ska jag kolla på the hills och sedan sova. sköönt.


what happens in kattemåla stays in kattemåla



och det är väl en himla tur det vill jag lova. ägnade gårdagen åt att åka åkgräsklippare, fika, visit till ronny & ragges byhålekiosk, volleyboll, brännboll, mat, alkohol, lekar och framförallt att berätta hemlisar om oss själva och varandra. haha. men det var riktigt roligt. idag tog vi lite sovmorgon för att sedan äta frukost och plugga i solen. nu är jag härligt röd på axlar och armar och det ser ut som om jag har ett vitt linne på mig. haha. snyggt värre. summa summarum två kanondagar med klassen i kalmar. det måste vi ju göra om!

hade mina två sista tentor (nästan) ikväll. imorgon väntar den allra sista. sedan är det litteraturredovisning av de två böckerna och sedan ska allt vara avklarat om jag räknat rätt. hur fint du vill!



 
mina reskompisar i baksätet                                     calle kastar


 
håkan fångar, anna och viktor pluggar                      anna fixar grillen

090525

jag borde tatuera in live fast die young innan det är försent.

så nära var det idag kattis. men galet skoj var det. haha.

there were ghost in the eyes of all the boys she sent away

idag pratade jag och m. lite på jobbet. vi eller han kom fram till att man blir ju inte yngre eller fagrare för varje år som går. vad vi också kom fram till var att min storhetstid bland killarna är över och att också han faktiskt hade varit rätt bra på tjejer en gång i tiden. de allra flesta av mina vänner eller folk jag känner har pojkvänner eller äkta män eller hela alltet med barn och villa. själv bor jag hemma och kanske är färdigutbildad på fredag och vad jag definitivt inte har är någon att dela mitt liv med. det känns ju skoj. eller? för samtidigt så känner jag att det är helt rätt för mig just nu. hade aldrig kunnat hålla ett förhållande vid liv just nu. bara ikväll glömde jag ju bort min promenadkompis så att han fick hänge sig åt annat istället. och några barn hade jag definitivt inte kunnat hålla koll på för tillfället. men ändå så går det inte att komma ifrån att det är tråkigt att sitta själv jämt och ständigt. men vad ska man göra? ska man ge sig ut på jakt? eller ska man kanske helt enkelt fortsätta leva som jag gör nu och ta dagen som den kommer och framförallt för vad den är?!

usch jag måste sluta deppa nu. nattetid, sorgliga låtar, tv-serier, ännu fler mediciner att äta, massor av plugg och press är aldrig bra i kombination. vi tittar på det som är roligt istället!

imorgon åker vi till kalmar med klassen. lekar, grillning, öl, historier och massa annat skoj väntas. det blir ju roligt!

i lördags spelade vi kubb och brännboll. det var också jätteskoj! tjejerna mot killarna och tjejerna vann. haha. gott det. kvinnor kan! dock har jag nu träningsvärk men det får man ju ta. vi kämpade så att svetten rann. men helt klart värt det när man får förnedra killarna som var så jäkla kaxiga. haha.

ikväll har jag gjort en intervju. bra där. har även varit hos kattis kusin. hon har en stor studsmatta. den intog jag och kattis. haha. så jävla kul man kan ha. varför är det så roligt egentligen? hoppa upp och ner liksom. men skoj var det. tror att det är bra för muskulaturen också?!

nu ska jag sova. det är dags. god natt.


vilopaus                                 glada kubbspelare               sann brännbollsskada




inga stulna kyssar, varken här eller där

läste just på aftonbladet att robert pattinson drog in ca 200 000 kronor på en välgörenhetsgala mot aids. välgörarna skänkte pengarna om pattinson gick med på att pussa deras döttrar. det enda som är säkert med den här historien om man nu vill vara lite kritisk mot källor och annat så är det i alla fall att det inte var min pappa som pungade ut med dessa pengar för att hans äldsta dotter skulle få mysa. booooring.
men men inget att sörja i nuläget. jag har klarat mig finfint alldeles själv ikväll med noblessehjärtan och coca cola. kattis messade och undrade vad jag skulle göra ikväll. jag svarade: jag vet inte vad jag ska göra ikväll, du då? tystnaden talar mer än något annat och lämnar absolut ingenting åt fantasin. jag har även uppmärksammat att hon äntligen ändrat relationsstatus på facebook. yeah! på tiden. hahahaha.
jaja nu ska jag hoppa ner i sängen och läsa lite. bra det där. att läsa alltså. god natt.

tråkväder

det kunde man ju ha räknat ut med rumpan att det skulle regna idag. jaha det var ju kul. funderar på att ta mig en sväng till stan eller a6 sen för att se om jag kan inhandla mig en matthew williamson bikini. om den finns kvar vill säga. mm vi får väl se. måste i alla fall införskaffa lite alkohol till klassresan på måndag. yiihaa. eller nåt i den stilen.

banne mig om det inte är sol imorgon

då blir jag sur.
på riktigt.

jag fick med mamma upp till a6 för lunch på ikea idag. och väl där lyckades jag visa henne denna fina lilla vilstol jag velat ha ett tag nu. mamma tyckte den var fin och jag lyckades till och med övertala henne att köpa den. så nu står den i min lilla vindstilla hörna. banne mig om det inte är sol imorgon alltså.

för övrigt luktar jag bränt gummi. äckligt! anna och jag tog en liten roadtrip ikväll upp till en parkering och åkte lite longboard och var allmänt lama och fotograferade oss när vi tyckte vi var väldigt snygga. haha. men lugnet varade inte länge. för sen kom raggarna. de tyckte förmodligen att vi inkräktade på deras territorium så de började köra runt oss och burna loss så att vi tillslut stod i ett moln av rök som doftade starkt av bränt gummi. men icke sa nicke att vi ger oss så lätt. de höll på ett tag och sen gav de upp. då skrek vi LOSERS! efter dom och sen åkte vi vidare på våra brädor. haha.

nu sitter jag här och försöker skriva min sista novell för ragge. den sista någonsin. det är lite ångest på den. man vill ju att den ska vara bra liksom. speciellt eftersom det är den allra sista som jag och anna sa innan. det är ju en jättebra grej man ska skriva om denna gången men man måste liksom bara komma på vad man ska skriva. och just nu står det bara still. tack för den. men det brukar lossna framåt natten så jag sitter nog här ett tag till kan jag tro. får läsa lite så länge.

hejhej.

morgonpromenad & smoothie



kom tillbaka från en morgonpromenad i solskenet och gjorde mig en smoothie. tänkte precis gå ut i solen och avnjuta denna då solen gick i moln. skit också. jag kommer ju aldrig att bli solbränd :(

men men. tar nog på mig och sätter mig ute i alla fall och läser lite. kan ju inte skada med frisk luft ändå.

Blixtrar och dunder

Det hinner inte mer än blixtra till förrän åskan skakar hela huset. Läskigt värre!

det är ingen fråga längre



det faktum att jag satte på mig två strumpor som det stod R på är väl tecken nog på att det inte är meningen att jag ska promenera. jag menar när strumporna är uppmärkta med höger och vänster och man ändå inte kan göra rätt tyder väl på allt annat än att det är meningen att jag ska vara hurtig. dessutom blev himlen alldeles svart nu och det mullrade till så att hela huset skakade. satsar på att dra ut antennsladdarna och telefonen ur jacket och läser lite istället. ja så blir det.

att morgonpromenera eller inte morgonpromenera, det är frågan

jag vet inte om det fortfarande kan räknas som promenad innan frukost. men jag har i alla fall inte ätit någon frukost än. kanske borde ta mig en kort runda nu när solen tittade fram mellan molnen. det kan väl inte skada i alla fall. ska ju gå lite längre med kattis ikväll ändå. ja så blir det nog. förbereder en smoothie innan jag går så att jag kan smutta på den sen när jag kommer hem. gott!

/ hurtiga my som ser fram emot sommaren :)

duktig dag idag


såhär brukar det se ut när jag promenerar genom skogen.
alltså när jag går min tiominuterspromenad hem från skolan.


har snart läst ut ondskan. bara några kapitel kvar. sedan ska jag ge mig i kast med i skuggan av ett brott. bra jobbat av mig tycker jag. två dagar bara. sen har vi ju ytterligare grejer att fixa men vi fokuserar på dem en annan dag tycker jag.
har spenderat eftermiddagen (ANNA!) ute i barnarp. tittade på när den otroligt husliga mannen lagade mat och planterade rosor. själv lekte jag mest med hunden. fast han ville bada i dammen hela tiden så det blev ju inte så mycket lek. vi gick även en promenad vilket var väldigt skönt. bra med en promenadkompis så att man kommer ut i naturen. imorgon blir det förmodligen en promenad med kattis. bra det där med att röra på sig. bra så att jag kommer i min nya klänning till avslutningen och allt :)

nu ska jag kolla klart på christine och sen ska jag läsa lite till.

jaga och läsa böcker

idag lever jag igen.
det blev utgång i lördags trots allt. hängde på syrran och fia till nån förfest och sedan vidare till bongo. blev kanske lite för mycket vin men jag hade skoj i alla fall. somnade gott till gitarrspel och sång på promenadkompisens soffa.
söndagen var inte lika rolig. vandrade hemåt genom stadsparken och barnfamiljerna tittade väldigt konstigt på mig. sov mig genom större delen av söndagen för att avsluta med lite läsning.
har läst och åter läst idag igen. snart klar med ondskan. kanske att jag hinner detta ändå. det stora problemet är bara att min andra bok i skuggan av ett brott inte verkar finnas någonstans. på stadsbiblioteket säger de att den finns inne men när man väl kommer dit så finns den inte att finna någonstans. jättekonstigt verkligen. har ringt på dem idag men det verkar ju inte gå så mycket bättre ändå.
fortsätter att läsa vidare i både ondskan och metodiken och om upphovsrätt. roligt värre.

ses kanske om två veckor. om jag hunnit färdigt tills dess vill säga. wish me luck.

jag vill flytta till mina vänner i lund, sthlm och gbg

jag har köpt en outfit idag. en tight slimmad klänning som får min rumpa och mina bröst att framstå som gudomliga. jag har köpt ett par peeptoes med hög kilklack. jag har köpt nya strumbyxor. jag har laddat och laddat. vinet står på kylning.

sex is on fire!

mitt enda problem är bara att jag är ensam. jag är ensam så in i norden. ingen att gå ut med. jag vill flytta till mina vänner i lund, de som alltid hittar på helt galna saker och aldrig bangar på att gå ut. jag vill flytta till min vän i stockholm som aldrig bangar för att gå ut och ta en öl. jag vill flytta till gbg där konstnären alltid ger bra svar. jag vill inte bo här längre! det är så förbannat jävla tråkigt just nu att jag bara kan dö. förbannade jävla skitskola och ingen att umgås med. hur kul är det då?!

men jag fortsätter ladda. skam den som ger sig. jag får väl gå ut själv då och hitta nya vänner. därför laddar vi vidare med en bra låt. enjoy!


mazel tov!



kattis och jag fick ju den briljanta idén att vi skulle färga håret på varandra. som vanligt ungefär :)
jag stod och valde mellan, lila, röd, svart och brunt. det blev tillslut röda och bruna slingor och en blekning av min utväxt. slingorna blev röda och, hör och häpna, svarta. det blir inte alltid som man tänkt sig men jag gillar't.
kattis blev en nyans ljusare brun än innan. mycket fint det också.

sen när vi stod vid infon på ica maxi för att kattis skulle klaga på att hon alltid får kontroll när hon scannar kom jag på en ännu bättre idé. att köpa skraplotter! efter noga övervägande kom vi fram till att man ändå bara borde köpa tian lotter. dessutom var det en bild av ett fint paket på dem och det bådade ju gott.
sagt och gjort. vi lät dem mogna och gjorde under tiden upp planer på vad vi skulle göra för pengarna.
om det inte blev över tusen kronor skulle vi gå ut och festa upp pengarna imorgon.
blev det mycket pengar typ 10 000 skulle vi köpa flygbiljetter till new york för dem.
om det blev ännu mer skulle vi ta pengarna och dra direkt utomlands, lämpligen även då new york.
om det blev ännu ännu mer skulle vi åka någonstans och shoppa lyxiga klänningar och skor och väskor.

vi satte på en sjukt bra låt där de mest hela tiden sjunger mazel tov. det borde ju egentligen innebära att vi skulle vinna hur mycket som helst. vi skrapade långsamt och försiktigt för att inse att vi hade två av varje sort. jäkla skit alltså!

nåja. bättre lycka nästa gång. typ.

imorgon funderar jag på att köpa en studsmatta. ska se över min ekonomi och överväga mitt beslut. undra bara vem som ska montera den åt mig? niklas? min promenadkompis kanske? vi får se vem som går att övertala om det nu skulle bli aktuellt.

nu ska jag titta på kill bill och sen sova.

hej då.


nä men livet är ju roligt nu

jorå så att eeh jag känner det.
fick bara megakompletteringen till mitt slutprojekt. jag tror faktiskt inte att någon annan tidigare fått komplettera så mycket som jag. det känns ju bra. faaan. jag hinner ju inte med detta. hur ska jag på två veckor hinna med allt detta? säg mig det den som kan!

[  ] omtenta metodik
[  ] omtenta upphovsrätt
[  ] skriva en novell
[  ] läsa ut ondskan & i skuggan av ett brott och jämföra dem
[  ] spela in en intervju och redigera
[  ] komplettera i övrigt det som saknades i dokumentationen



TACK GUD! DU MÅSTE VERKLIGEN VARA PÅ MIN SIDA.

send lawyers, guns and money!



I went home with the waitress
The way I always do
How was I to know
She was with the
Russians, too?

I was gambling in Havana
I took a little risk
Send lawyers, guns and money
Dad, get me out of this, yeah

I'm the innocent bystander
Somehow I got stuck
Between the rock
and a hard place
And I'm down on my luck
Yes I'm down on my luck
Well I'm down on my luck

I'm hiding in Honduras
I'm a desperate man
Send lawyers, guns and money
The shit has hit the fan

Send lawyers, guns and money!





om 45 är det möte. jag har laddat med...eh inget.
vi får se vad som väntar. jag tar det som det kommer. eller nåt i den stilen.

tack vare pappa har jag sparat pengar

tack vare att plånboken var hos pappa i malmö och jag själv i jönköping har jag sparat lite pengar. men så igår så fick jag tillbaka min plånbok. och idag skulle jag ner till stan och köpa en ny bh och ett baslinne tänkte jag. eventuellt ett par gummistövlar också.
vad kommer jag hem med? jo en jacka i fuskskinn, eller plast snarare, en t-shirt, en kjol och ett baslinne. inte ett rätt. eller jo ett rätt var det ju. hittade verkligen inga gummistövlar, och inte heller någon bh som föll mig i smaken. dumt!
men men så är det ibland. fyllde på garderoben med lite fint istället. som om det egentligen behövdes?! borde börja använda det som hänger i den istället.
framkallade även två förstoringar, ett kort på mig och kattis, och ett kort på mia och kattis, till min vägg. fint blev det!

nu ska jag nog ta och läsa lite. suck.
imorgon är det "frukost" möte med min lärare klockan tio. då ska jag få domen på mitt slutprojekt. håll alla tummar som går säger jag bara!



dagens inköp, värt pengarna ändå tycker jag. gina tricot är bra, tillåter oss studenter handla kläder då och då.

090514





i've been travelling on this road too long

just trying to find my way back home
the old me is dead and gone



jag kommer alltid att vara ett barn, med eller utan utbildning

idag var sista oppositionerna på slutprojekten. skönt.
nu är det bara några uppgifter och nån omtenta kvar sen är jag färdigutbildad.
varför var det ingen som sa det till mig när jag sökte och kom in att jag skulle vara färdigutbildad när jag var 22 år.
om någon hade berättat detta för mig hade jag förmodligen övervägt att vänta lite. shit alltså. känner mig inte alls redo för livet än. jag är ju bara ett barn! herregud alltså. nu är man helt plötsligt färdigutbildad och ska jobba tills man går i pension. vet inte riktigt om jag känner för detta. hmmm. får nog ta lite semester först och tänka lite på min framtid. jaja. nu har man i alla fall en utbildning i bagaget. det kan väl inte skada antar jag.

jag är väldigt rastlös just nu.
har mycket som borde göras men ja vi vet ju hur bra jag är på att göra det som faktiskt ska göras. har städat lite i mitt rum. även stylat om lite. okej bytt gardiner men ändå. funderar på om jag ska gå en promenad eller något. bara för att. vi får se.

i miss those editing days



nuförtiden har jag absolut ingenting att göra. fast egentligen har jag jättemycket att göra. men det orkar jag ju såklart inte ta tag i. i fredags satt jag hemma och tyckte synd om mig själv och kände mig som världens ensammaste människa. för nån vecka sedan var inte det något problem. då hade jag min dokumentär och skolan att förlita mig på. då visste jag vad jag skulle göra när helgen kom och jag visste exakt vilka jag skulle träffa. det är lite tråkigt att inte veta så exakt nu. men samtidigt så är jag ju en sån människa som vill göra spontana grejer. typ äh vad fan det är konsert ikväll vi går då. eller till exempel jag har inget att göra och jag ser ut som fan, men vad gör det vi super oss fulla och går ut. men inte ens det går längre. buuhuuu. dumma dumma jobb. varför måste man tjäna pengar? jag har ju ingen fritid. i alla fall inte när alla andra har fritid. dåligt!
nu ska jag invänta ett samtal från min promenadkompis. får se hur det blir med den saken. har ju varit lite dåligt på söndagspromenadsfronten de senaste två veckorna. efter detta ska jag sätta mig ner och läsa. läsa läsa läsa. tänka ut positiva och negativa saker med samis dokumentär. komma på bra svar att försvara min egen dokumentär med. undra om jag även ska basta och lägga ansiktsmask och hårinpackning och kanske peela min arma kropp. mm jag känner att det är dags nu. borde sola också men var fan är solen och värmen?!
just fan, skulle ju maila lindah med. får göra det nu.

bye bye.

sometimes you sacrifice friendship for the one you love, it wouldn't be the first time

the hills alltså. hur skojigt är det inte att titta på det ibland då? jag vet att man egentligen inte ska titta så mycket på tv, eller rättare sagt innehållslös television. man blir tydligen lite hjärnslö. men jag har läst en hel del idag så det kändes ändå okej.
nu funderar jag på om jag ska ta en promenad. det har ju slutat regna och det är faktiskt rätt skönt väder. så varför inte. eller om jag kanske borde ringa anna och fråga om hon vill åka lite bräda med mig. hmm. tough choice alltså.



livet börjar så smått kännas såhär igen. det är ju bra.
(har jag världens kortaste tummar? haha vad fult.)

hur fan gick det till?



äntligen är dokumentären klar. det som skådas ovan är framsidan till detta projekt. cred till min utmärkta skådespelare i vinjetten :) dokumentären har blivit till med både blod svett och tårar. blod mest för att jag alltid skadar mig och klämmer mig på stativet. svett för att det är så sjukt tungt att bära omkring på alla grejer och för att skinnjackan inte andas alls och för att vädergudarna bestämde att det skulle vara strålande solsken under projektveckorna. tårar framförallt för att jag gav upp efter några veckor, för att datorn bestämde sig för att dö och trolla bort min i princip färdiga dokumentär åtta timmar innan deadline och de bästa tårarna av alla när jag efter några timmar lyckas hitta backupfilen och reparera skadorna i viss mån.
men jag är nöjd ändå så det är ju bra. imorgon ska jag testa projektorn och ljudet så att det verkligen blir tryck i det när jag ska redovisa. mmm vad gott.
men nu blir det alltså åter till livet då. jaha. vad ska man göra nu? tvätta, städa, duscha, träffa människor?! allt sånt som har fått vänta under denna perioden helt enkelt. ja det blir ju trevligt.

men först och främst finns det lite saker som måste göras.

[  ] komplettera dokumentationen av projektet
[  ] redovisa och opponera projekt
[  ] omtenta i metodik
[  ] skriva novell
[  ] läsa två våldsskildringar och redovisa

när allt detta är klart och godkänt är jag tydligen färdigutbildad journalist. hur fan gick det till?