inflyttningnu har vi flyttat in. var på ikea med mor och far innan idag och handlade lite smått och gott.
sen när de hade åkt hem pysslade jag lite så mycket som jag hann innan jag åkte till stationen och mötte upp danielle.
jag hade iofs inte hunnit med så mycket men jag hade ställt in ett doftljus på toan så att det iaf var fint där när hon kom hit. men nu har vi pysslat lite och det börjar bli ganska mysigt.
men nu ska vi äta glass direkt ur burken och titta på sex and the city. visar fler bilder imorgon!

möbla ommitt tillfälliga rum innan flytten imorgon.


när min syster var liten brukade hon möbla om i sitt dockhus. i dockhuset bodde det en håmåsexuell enkelman med äggstakar. ja det var roliga tider det. tur att hon lärde sig svenska senare.

imorgon är det iaf min tur att möbla om i en gammal sekelskifteslägenhet. två r o k. perfekt.
det känns skönt att det är klart och så nu. en liten lättnad.

nu ska vi gå ut och käka.

nattetidvarje gång jag ser den här bilden börjar jag skratta.
jag tror att jag ska förstora och framkalla den och hänga upp på väggen.
livskvalitet när den är som bäst. kattis gör det hon gillar, my provar något nytt. fantastiskt.
men livsfarligt. det är jag helt säker på. man ser ju i blicken på totte att han tänker kasta av oss. haha.

på golvet står en tom låda

och i rummet sitter en förvirrad flicka.
helt plötsligt blev jag skitnervös. jag kommer inte bara att flytta hemifrån för första gången utan jag ska även flytta till en annan stad och börja på ett "nytt jobb". bra kombo där!

jag måste packa klart allt senast imorgon. tack så mycket.
kommer aldrig bli klar känner jag. kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ta med mig upp.
d. begränsade iaf mitt skopackande idag. jag fick tydligen inte ta med tre par converse. det var tydligen onödigt. haha. jag kan kanske hålla med iofs. de vita får räcka, och ett par skinnstövlar och ett par mc boots och ett par sneakers och ett par vinterkängor och två par stilettos. mucho bra tycker jag. hur ska jag klara mig utan skor och kläder i mängder, jag som har sån beslutsångest?!

suck...

jag luktar rökt kött

jag och pappa kom precis hem från slaktaren. jag luktar skitäckligt.
för ett tag sen var jag och intervjuade en bonde om blåtunga när det höll på att härja här i landet. det var skitskoj jag fick även titta på när de vägde kvigorna och kollade om det var dräktiga.
hur som helst så sitter pappa vid matbordet häromdagen och säger att hans kossa ska gå till slakt snart. tydligen äger min pappa en ko. hade jag inte en aning om.
det visar sig iaf vara så att han känner den här bonden som jag var hos jätteväl och har paxat en kossa för att få så fint kött som möjligt. tydligen är det så då att man ser till att kossan får leva väl och äta mycket och idissla gräs och springa runt i hagen, till skillnad från tex det kött som finns på stormarknader där kossorna oftast inte fått leva så lyckligt och inte äta mycket heller. tydligen har detta jättestor betydelse för hur köttet smakar. fråga inte mig för jag kan inte sånt. men min far gourmetnörden har ju koll.
så idag var vi och hämtade hans kossa styckad och vacuumförpackad. samma kossa som jag var inne hos i hagen i somras utan att veta om att samma kossa senare skulle ligga i min frys.
världen är så liten och cirkeln är sluten. hon hade iaf ett bra liv. hon såg iaf glad ut när jag var där.

det roligaste med den här bonden är att när han ropar på kossorna kommer de springande som små hundar. skitskoj att se. och alla vill bli klappade med. visst är det skumt. är det normalt beteende för en ko? lyckliga verkade de iaf.

nu måste jag packa. kan inte skjuta på det längre nu.

sista skoldagen

på tre månader alltså.
skönt skönt.
har precis haft tenta och nu väntar statskunskapen/samhällen.
helt okej faktiskt.
bara det att jag inte ens har börjat packa än. suck.

får göra det ikväll.

sömnlöskan inte sova så jag tänkte visa er en bild på mitt nyfärgade hår. men såg nu att det visst inte syntes så bra på bilden. hur som helst så tycker jag att det är snyggt men kattis ska slinga det en gång till i slutet av veckan och klippa det lite. detta var bara steg 1 nämligen.

nu måste jag hoppa i säng. sov gott!

jag ser det snöar

det var ju roligt hurra!
nu blir det vinter som vi har önskat hurra.jag tycker faktiskt att det är mysigt med vinter och snö. men jag gillar ju sommaren också.
jag gillar nog helt enkelt att vi har olika fyra så olika årstider i sverige. men däremot skulle jag kunna tänka mig att bo i ett land där det är olika klimat i olika delar av landet, typ usa. för då kan man bo där det är mest sommar hela tiden och åka skidor när det är snö i en delstat lite längre bort. det låter som att jag tror att det är typ grannkommunen som har snö när inte den kommunen man bor i har det. men ni förstår vad jag menar.

ett plus med snö är ju också att natten inte blir så förbaskat mörk. jag är ju så mörkrädd.

men nu ska jag gå och lägga mig.

ps. m. ring mig om du vill. ds.

dagens roligastemin kära kollega hade för lite att göra ett tag och tejpade in sitt finger i eltejp.
när han sedan skulle ta av det satt det stenhårt och han fick kämpa, för att sedan upptäcka att han istället hade lindat in fingrarna på andra handen och nu satt fast.
det var skoj! påminde mig om en incident på fyllan med ett finger och tejp som sedan fick fixas på akuten. haha.

pop the glock

med uffie. kvällens/nattens låt.

bajsnödig

jag tror att jag är en sån person som är lite bajsnödig mest hela tiden.
alltså inte bokstavligt talat.
men jag tror att jag kan vara sån. jag vet väldigt ofta bäst. men å andra sidan är jag inte den som är den. jag kan vara väldigt avspänd och avslappnad också. ibland kanske lite mer än vad omgivningen önskar.
jag vet egentligen inte vad jag ville säga med det. jag kan bara inte sova. jag borde sova för jag är sjukt trött. men det går bara inte. idag försov jag mig alldeles för mycket. vaknade 20 minuter efter att jag skulle ha börjat jobba. men men. det var väl inte hela världen kanske. fick som straff städa och damma verktygsavdelningen. det var riktigt dammigt där. men jag tycker ju att det är kul så det var kanske inte så mycket till straff för min del. nåväl.

igår var jag ju på afterski. det var faktiskt riktigt roligt. jag var nykter men alla andra var ju typ sådär riktigt vi-har-varit-ute-och-åkt-hela-dagen-och-inte-ätit-alltför-mycket-fulla som man ska vara på en lyckad afterski. det var skoj. virkade även ett pannband till malin innan jag åkte ner till festen. jag kände att det liksom hörde till. det blev inte världens snyggaste men det gick bannemig fort. åkte dock hem tidigt eftersom jag fick skjuts av angelica. det var skönt.

nä nu måste jag bara sova.
deadline på dokumentärfilmen imorgon och vi har lite kvar att redigera och fixa och trixa med ljudnivåer och trimma klippen lite. pust och stön. god natt.

it's on the house
jag bjuder på lite bilder från när vi inte var fullt så koncentrerade som vi borde vara innan idag.

nyss tog jag rast

men snart tänkte jag sluta. halv åtta åker jag härifrån, så hinner jag precis lagom till idol.
sitter själv nere i studion och redigerar. det är lite läskigt. nyss lät det som att det var någon som gick omkring här nere men när jag gick runt och kollade i alla rum så var det ingen där. dock finns det ju massa genvägar att gå så det kan vara så att det fortfarande är någon här men vi får hoppas att jag är själv.
sami är nere på stan. after work hette det, men det var nog bara en ursäkt för att ragga. ni såg ju hans inlägg tidigare idag haha.

nej om jag kanske skulle ta och fortsätta så att vi blir klara innan måndag med den här dokumentären. har ju lördag och söndag kvar i och för sig men jag ska ju jobba. det suger ju lite men man måste ju ha pengar tyvärr.


ps. är det någon som har en lägenhet i stockholm till övers får ni gärna kontakta mig! ds.

hej då!

gästbloggare: sami


Oupplysta My & intelligenta Sami. Nedan får ni en livsläxa för livet!Finally, I am in control. Just the way I like it. Vilka personer läser den här bloggen egentligen? 2 st från K-RAUTA, Danielle, något misslyckat ex till My och kanske Anna Claesson.

Hursomhelst tänkte jag berätta en liten sak till er förlorare som läser den här bloggen. Det kallas 'Intention Mapping'. Lägg det ordet på minnet. Intention mapping går ut på att få andra människor att vilja göra som du vill. Sann manipulation i Chuck Bass anda:

Is it luck? Is it fate? I present to you one word: Intention.
Everyone behaves differently around different people. You will be a different person around your grandmother than you are around your boss than you are around your accountant than you are around your father. You'll act differently. Your grandmother, most likely, thinks you don't use vulgarities ever. Your best friend might have a little different perception of you. People are maleable - women especially. We behave differently in different situations.

Now, to answer the question of why some men get exactly what they want, and why others get the same exact thing that they absolutely don't want, I present to you the Intention Map:
An Intention Map is a tool to modify behavior. The short version is, you will get the other person feeling and acting around you the way you want them to. There are three primary phases of an Intention Map:
1. Screening 2. Qualifying 3. Sex/Afterglow.
But we are getting ahead of ourselves. Let us start at the beginning.
THE INTENTION: To get what you want, you must have a clear, defined idea of what you want. The first thing to do, before you begin intention mapping, is to make a list of traits you want in all women. Traits might include ambitious, creative, hard-working, caring, affectionate. Next, figure out what specific roles you want in your life. Do you want an open relationship? A really casual "friends with benefits" situation? Exclusivity? Whatever you want, that is good - just know what you want. Then make a list of traits that you'd want for that specific relationship. Some traits I find are good in certain relationships:

EXCLUSIVE RELATIONSHIPS: Loyal, Feminine, Traditional, Conservative.
OPEN RELATIONSHIPS: Independant, Understanding, Open-minded, Non-jealous.
FRIENDS WITH BENEFITS: Spontaneous, Exciting, Independant, Experimental.

Note that this isn't your list necessarily. What you want from an exclusive relationship may vary. Many men don't want a highly independant woman in an exclusive relationship - if you're going to only be with one person, you want them available on your schedule. Some men might like an exclusive relationship with an independant woman though, so you fill in your own list. Now, the behavior modification. Take the list of qualities that you want in all women:
Ambitious, Creative, Hard-working, Caring, Affectionate.
Add in the list of qualities that you want in the specific relationship you want: Independant, Understanding, Open-minded, Non-jealous.
 Now, it's time to get to the three phases of an intention map. What you are going to do is you are going to get the girl saying she is this quality, you are going to reinforce to her that you like because she is this quality, and you are going to reinforce it again during and immediately after sex.
PHASE ONE: SCREENING. Screening is a technique that increases compliance, and shows that you have standards. Examples of screening questions include: "I like ambitious people. Do you consider yourself to be ambitious?" "All my friends are really into a lot of creative things. What creative things do you do?" "Do you work hard for things you believe in?" "You strike me as a really caring person. Am I right?" "I can tell you're very loyal, but are you also affectionate?" "Ugh, you see all these girls around who can't get anything done without a man helping them." "Tell me, are you independant?" "A lot of my friends don't have traditional values. Do you consider yourself to be an understanding person?" "Are you open-minded to seeing and trying new things?" "You don't get jealous easily, do you?".
Those questions are all weighted towards getting what you want. A select few women will be unable to meet your criteria. For instance, not all women are creative. It's up to you what you're willing to compromise on in your list - I'm absolutely unwilling to compromise on a woman having high self-esteem, so I'll dismiss girls who have low self-esteem. I also like girls who love art, music, and theatre - but I'm willing to compromise on that if she has other interests I enjoy, like nature or sports. It's up to you what you're willing to compromise on. The fact is, if she likes you, she'll try to give you the right answers to your screening questions. Most people consider themsleves to be ambitious, caring, open-minded, etc. She's going to say she is either way - the key is, by saying it, she'll precedence herself to it, and want to act that way around you especially. So though she might not be a very open-minded person around her friends from church, she will be around you.

PHASE TWO: QUALIFICATION
Now, you will simply tell her that she meets your standards, and that she has the specific type of trait you're looking for. This needs to be Situationally Relevant as we say - so do it after she does something to display that trait, or immediately after a screening question saying she is. "You're so ambitious. I like that." "I like that you're so creative." "Thank you for being so caring. It makes me feel really good." "Mmmm, you're so affectionate." "I like that you're so independant." "Wow, you're so understanding of things outside of what you were raised with. That's amazing." "It's really cool to hang out with such an open-minded girl." "It's nice to spend time with you - you're so secure in yourself and never get jealous. I love it." Ever hear the expression, "Treat a man as you would have him become." There was a typo in it. it should have read, "Treat a woman as you would have her become. "Tell her she's exactly what you want - and she'll want to live up to that.

True story: I was driving with my girlfriend at the time to spend the Fourth of July at a beachhouse. Even after a year and a half together, just coincidentally, I'd never driven a car with her in the passenger seat. We'd been in other cars together, and lots of taxis, but living near each other in a city with good public transportation, I'd never driven her. Well, I just coincidentally happened to be going the speed limit. Really, a coincidence to the extreme. And yet she said to me, "Sami... you can tell so much about a person by the way they drive. My sister's boyfriend swerves all over the road, honks, gets angry, cuts people off. Goes too fast, too slow - and you can tell he doesn't have his life together. You're going just the speed limit, nothing's bothering you... it says a lot about who you are. "Here's the thing - I *knew* what she was doing, and I *still* drove perfectly for the rest of the weekend. People don't want to go against praise that they get. So tell people that they are exactly what you want them to be.
(note: this also works great when you're getting service from a company. Whenever something's going wrong at an airport, I always say, "Thank you so much. Your airline is always really, really good to me, so I feel so comfortable when I'm flying with you folks." It results in a higher quality of service as they try to live up to that).

PHASE THREE: SEX/AFTERGLOW
During sex is a special time. We get into a state of raw emotion, and let loose our logical constraints. During sex, qualification goes into the subconscious to the extreme. So you can say things like:
"I love making love to such an ambitious girl baby." "Mmmm, baby, how creative you are turns me on so much." "Oh yeah, I love being with you here - you're so caring, take care of me, make me feel so good." "You're so affectionate." There is also the afterglow, immediately after sex. "Wow, it's great being with such an independant girl." "It feels good lying next to a girl so open-minded." "Damn baby, you're so open-minded. It shows when we're in bed too." "I love that you're so secure in yourself. We're here together and you're not worrying, you're calm and in the moment." "The other thing you do during the Afterglow stage is you set up the TIMEFRAME of the relationship. You do this after you've been having sex for a little while, perhaps three weeks. So, for an open-relationship where you're seeing each other once a week or so, you'll say. "You're so great, baby. We spend amazing time together, and then you're independant and have a really great life besides just me. The time we spend together is amazing, and yet you understand that I've got a really busy life. It feels great to be with you."With this system, you can develop your intention throughout the interaction: Before you ever have sex, she'll be saying she's what you want, and you'll be telling her she's what you want and that's why you like that.

During sex, you say that you feel good making love to her because she's want you want, and after sex you'll say it feels good lying next to her because she's what you want.Enforced and reinforced so many times, this shapes and modifies her behavior. She might still be
close-minded around her friends, but she'll be open-minded around you and yours - and that's what counts.

* Nu handlar detta mycket om sex och hur man erövrar någon av det motsatta könet. Men faktum är att Intention mapping även fungerar på dina lärare, klasskamrater och andra människor.

Varför tror ni My spenderar 3 timmar framför spegeln innan hon kommer till skolan? Jo, för att jag inte vill sitta brevid en nyvaken random tjej. Jag vill sitta brevid någon som har en god parfym och är hyfsat synvänlig att kolla på. Ytligt men sant. Vår värld är ytlig. De som säger annat är bara fula.

Ta nu med er detta in i era värdelösa liv och kom ihåg vem som gav er eran största livsläxa. Inte din alkoholiserade mamma eller din äckliga pappa. Utan jag - mannen, myten, legenden - Sami!

dokumentär

jag glömde ju berätta.
jag och sami intervjuade ju elin kero aka nevnarien idag för vår dokumentär.
det gick hur bra som helst! verkligen en jättegullig tjej som kunde svara på frågor helt utan problem.
det är sånt som känns kanon.
nu är det bara redigering då. tack. det blir många långa sessioner framöver. men det är det värt.
deadline är ju bara trots allt på måndag :S

ps. pappa/1 kan du sluta tjata, jag mår lite illa när jag vet att jag måste spendera alla helgens dygn tillsammans med dig om du ska vara på det viset :P ds.

When the world comes crashing down, I will find you if you hide.

If you wish it, wish it now.
If you wish it, wish it loud.
If you want it, say it now.
If you want it, say it loud.

We all make mistakes.
Here's your lifeline.


jag vet inte vad det är men det är någonting inuti mig som börjar säga ifrån. jag tror inte det är att jag har växt upp eller mognat men däremot har jag nog börjat inse. livet är för jävla kort för att hålla på på det här viset. jag försöker att inte hålla på som så många gör men självklart faller man ju dit ibland. det gör vi alla. ingen är perfekt. men jag känner bara att man måste börja acceptera människor för vad de är. man ska inte utstå skit som man inte förtjänar, det är absolut inte det jag menar. men har man något man vill säga kan man väl ändå säga det rakt ut till den personen man vill säga det om. livet är för kort för att hålla på och tjafsa och bråka om småsaker som inte finns. att störa sig på människor totalt i onödan. det vore falskt att säga att man inte hatar någon för det gör man alltid. säger man att man inte gör det är man förmodligen en sjujäklans lögnare. jag känner bara att det ska bli så skönt att flytta till sthlm lite och träffa massa nya människor, som förhoppningsvis har växt ifrån de här dagisfasonerna. ja det var väl det jag ville ha sagt idag ungefär.


ps. jag vet att många av mina vänner har lämnat mig för att jag varit alldeles för ärlig och sagt rakt ut vad jag tycker, men jag står fast vid det, det är fan så mycket bättre än allt skitsnack bakom ryggen. totalt onödigt. ds.


över och ut.

världen är så jävla liten

i början av den här terminen så började det en ny kille i vår klass. han hoppade alltså på direkt nu i tvåan istället för att börja i ettan. hur som helst den här killen är helt okänd för mig och jag tänker inte vidare på honom mer.

men nu kommer vi till det sjukaste. jag sitter och tittar på gamla kort från hultsfredsfestivaler som jag varit på genom tiderna. på ett kort, och jag tror att det är från 2006, så sitter vi (jag, petronella, angelica och malin) och dricker öl vid ett bord, kattis tar kortet. men vid bordet sitter även en kille med pilotbrillor. jag tittar närmare och undrar varför jag känner igen honom så. visst vi har suttit vid samma bord och druckit öl, men jag antar att jag glömde honom så fort jag lämnade bordet.
jag tittare lite närmare på kortet och inser att han är jävligt lik den nya killen i klassen. så idag när jag kom till skolan på morgonen var jag ju tvungen att fråga om han någonsin har varit på hultsfredsfestivalen, och det hade han ju.

nu på lunchen visade jag bilden för honom och han har bekräftat att det är han som sitter där med oss vid bordet och dricker öl. de andra i klassen kan även bekräfta att om det inte är han så har han i alla fall en dubbelgångare.

världen är allt bra liten!


if i had my own world, i'd build you an empiretyvärr dålig kvalitet, men lyssna!

one tree hill = lycka!

vet ni att jag just "hittade" två avsnitt på min datorn av one tree hill som jag inte sett.
det är sann lycka! (i alla fall i min värld för tillfället)

sov gott!

kära stockholm

nu kommer jag.
åh jag längtar så. dessutom har jag skaffat personlig tränare, nästan, haha.
fint att bo på valhallvägen, ganska nära min praktikplats också. inte helt fel. det var en fin gammal lägenhet, fräsch och rymlig. helt perfekt. dessutom var den mysig och atmosfären var skön. helt underbart. det var ju en liten lättnad att vi äntligen har hittat en lägenhet då. på östermalm förstår ni, ja man vill ju inte va sämre än hellan ;)

nu ska jag bara skriva min svenska uppgift också. suck. den kommer aldrig bli klar. men den måste ju bli det så det är bara att skriva på nu då!

ses!

sjukt mycket bra musik!

okej jag tänkte att eftersom jag flyttar till stockholm nu så vill man ju kolla upp om det finns några bra konserter, om min ekonomi inte hade fått bestämma hade mitt liv där uppe i hufvudstaden varit helt galet, synd att man inte är rik alltså. såhär hade det sett ut:

(teckenförklaring; x = ska gå! ♥ = vill vill vill! ♣ = skulle vara skoj! ♦ = inte nödvändigt, men skoj! ? = nej!)

v.48
lördag
[♥] mustasch

v.49
fredag
[x] idol final
[♣] afasi&filthy

v.50
måndag
[♥] n.e.r.d
onsdag
[♣] razorlight
fredag
[x] idol grand finale
lördag
[♣] millencolin
[♥] timbuktu

v.4
torsdag
[♦] the rasmus
fredag
[♥] chris brown

v.5
torsdag
[♥] backyard babies

v.6
onsdag
[♦] sebastien tellier

v.9
tisdag
[♣] bloc party

v.10
måndag
[?] skolan börjar igen

hektiskt jag vet, men lite paus där i slutet av december och början av januari.
jag ska spara det här och sedan kryssa i allt eftersom, det lär säkert inte bli fler kryss än vad det är nu bara för det men hoppas går ju!

nu är det dags att sova. ska till sthlm med lille pappisen imorgon.

081118

My Westerlund

* 11 nov 1986
† 18 nov 2008just nu känner jag att det vore himla skönt om man kunde läsa det här i tidningen imorgon. men det kommer man ju såklart inte att göra. men det skulle ju lätta lite på arbetsbördan för min del. men då skulle jag ju gå miste om min praktik som börjar snart. och det vill jag ju absolut inte missa. nej och nej absolut inte. jag vill ju bo i sthlm nu och göra min praktik och få producera grejer dagarna i ända. fatta vad roligt!

nä nu ska jag skriva lite speakar och sen efter det plugga till mina omtentor. har ju trots allt bara samlat på mig två under de senaste tre terminerna. oops.

over and out.

numb

bla bla bla bla. så kul är det just nu.
vet ni att ingenting går min väg. allt är kaos. orkar man med mer?

lägenhet i stockholm verkar ju vara lättare sagt än gjort. nu måste vi helt plötsligt åka och titta på den imorgon och det sabbar ju alla mina planer what so ever. helt galet. katastrof. jaja. hoppas att en av dem är fin bara så att man kan skriva ett kontrakt och slippa oroa sig över detta mer. nu blir ju bara problemet vad fan jag ska göra med dokumentären. vi hinner ju för fan inte. och hela den här dagen gick ju åt till att sitta och lyssna på nån föreläsare. jag kan inte för allt i världen förstå varför man lägger en sån övning veckan innan deadline?! det enda bra som kom ur den här dagen var att sami kom på att vi kunde filma föreläsaren och intervjua den och att jag filmade elin när hon jobbade.


fullspäckat schema:

[x] måndag: gbg, borås - intervju
[x] tisdag: föreläsning, filma elin
[  ] onsdag: åka till sthlm kolla på lägenheter
[  ] torsdag: lektioner hela dagen + svenska inlämning
[  ] fredag: redigera hela dagen och natten
[  ] lördag: jobba + redigera
[  ] söndag: jobba + redigera

inte så kapitalstark

men det finns ju alltid rum för lite shopping.

var i gbg idag och typ hämtade sami. blev ingen intervju där så vi gick lite snabbt på stan, hälsade på hans kompis i den fina klädbutiken, och besökte monki och åhléns. det var vad vi hann med. sami köpte lite skönhetsprodukter (haha ja det är sant) jag hittade ingenting överhuvudtaget så jag fick snällt åka mot borås utan något inhandlat.

väl i borås intervjuade vi en kille som ska vara med i vår dokumentär. det gick kanon, för en gångs skull så gick det faktiskt riktigt bra. så sjukt skönt för nu känns det som att även om detta inte blir världens bästa dokumentär så blir det iaf några bra intervjuer :)
efter det åkte vi hem mot jönköping och då åkte jag till a6 för att köpa lite grejer till mitt ack så skadade hår :( det är i stort behov av det mesta just nu faktiskt. hittade jätteroliga schampon och balsam och massa andra produkter i en serie med goda dofter och fina färger.schampo 1 - super melon & balsam 2 - guarana/ginger
osis dust it
värmeskydd; gold heat - väldoftande

back on trackpå väg till balen, inte överförfriskade men absolut på god väg in i dimman


nu är jag hemma från lund igen. efter en bilfärd som kändes som om den aldrig skulle ta slut och om den gjorde det så skulle det va för att vi dog (no offence p men jag var lite rädd).
i alla fall så slutade det väl och nu sitter jag hemma. insåg dock att jag hade glömt lite grejer hos jossan o alex. bla min födelsedagspresent, min kokbok och min pälsmössa, men jag fick med mig den nya klänningen hem iaf :)

balen var rolig, jag kände mig fin i min nya klänning med massor av tyll och förfesten var skojig och vi fick god mat :D

en lyckad helg helt enkelt med fylla och allt vad det innebär av efterfester och konstiga sovplatser.

slutet gott allting gott, nu ska jag hoppa ner i sängen och titta på film.

kill me thank you


så kan det gå

kl 05.10, lördag 15 nov, efter balenfirad en gång till :)nu har jag blivit firad ännu en gång!
helt galet det här. tårta och paket.
alex och jossan hade köpt en skiva till mig :D
passar perfekt in i resten av samlingen.piffa upp det med en ramjag har precis piffat upp mitt rum lite i väntan på att en tvättmaskin ska gå klart så att jag kan hänga den.
satte in kort i ramen som jag köpte till mig själv i present på urban outfitters på min födelsedag. det blev jättefint! den är så cool för den är som ett kollage fast alla bilder sitter i varsin liten ram. och den är den typ tredimensionell också för den står ut från väggen och alla korten sitter i olika lager. skitcoolt. den ska jag nog ha med mig upp till stockholm sen och hänga ovanför min säng ;)


she's got a ticket to ride

jag har precis hämtat ut mina tågbiljetter till lund nu. så fint att åka iväg lite.
på lördag blir det bal. lite oväntat och plötsligt men det blir skoj. jag och jossan ska bara in till malmö och handla varsin klänning på fredag först sen är vi nog fit for fight. kul ju!

fan vad gott det ska bli att komma iväg lite då.

förresten har det kanske löst sig med lägenhet i estocolmo nu. hur fint som helst. hoppas hoppas att han gillar oss bara när vi träffar honom så att vi får den med. men det borde inte vara några problem. vi har ju redan talats vid i telefon nu två ggr och då har vi skämtat och skrattat så han verkar vara en normal människa med humor och socialkompetens. faaan vad gott. kungsholmen here i come. inte direkt det billigaste området men smakar det så kostar det. det har jag fått lära mig på det hårda viset.

ååh jag längtar nu ju!

mera presenternär jag fyllde år fick jag det här fina peacearmbandet från dogeared av min syster. sen skulle jag även få lite andra armband som hon skulle göra själv men hon ville att jag skulle välja berlocker. så idag har vi varit och handlat berlocker och läderband och sen har vi pysslat. resultatet blev sex stycken armband till. jättefina tycker jag.berlocken längst fram är visst vänd åt fel håll. men det är iaf en fin buddha.

dagens


idag tänkte jag faktiskt bjuda på en dagens. ni får den ur eran synvinkel eftersom jag är så kort. haha. gud vad jag är rolig. dagens är även gårdagens faktiskt. försov mig lite imorse så då blir det så.

glasögon
röd/svartrutig sjal
t-shirtklänning
nitbälte (midjan)
svarta leggings
svarta skinnstövlarnu är det dags för skolan igen.

gårdagens äventyr

ja jag och sami åkte ju till sthlm för en intervju. det var ju sådär kul. människan vi träffade var kanske en av de trevligaste jag träffat i hela mitt liv. men men.

sen gick vi till urban outfitters och jag handlade en liten present till mig själv, för det var ju trots allt min födelsedag. sami köpte ett jätteroligt roulettespel med shotsglas.

fick ju även lite presenter på morgonen. av mamma och pappa fick jag pengar. och av mia fick jag armband. har ett av dem på mig idag faktiskt;


birthday
idag fyller jag år. ja det är faktiskt idag eftersom klockan är över tolv. vet egentligen inte riktigt vilken tidpunkt jag föddes men det var nån gång under den 11e november.
hur som helst så har kattis firat mig idag eller igår nu då, jag fick mat och kaka och paket :D
paketet var mkt fint inslaget som ni kan skåda på bilden ovan. i det låg dessa godsaker:


supersött halsband i form av en cupcake &

jättefint armband med peacemärke och hjärta  
nu är det dags för min skönhetssömn.
imorgon ska jag och sami åka till sthlm (sami, jag var bara tvungen att skriva det nu ju).

photoshootfotograf - anna claesson

jag och anna var ju som bekant i studion och fotade förra veckan. det blev en del bra bilder, ganska många mindre bra bilder pga modellen (det kan väl inte ha varit jag?!) och sen blev det några där vi bara larvade oss. jaja. jag provade även på att fota anna. dock är jag ju kanske inte superbra på det där, mina kvaliteter omfattar bara rörlig bild. men resultatet kan ni skåda nedan.


jag är inte totalt värdelös. eller? :)

lägenhetshysteri

det finns så sjukt många lägenheter att hyra i andra hand. varför hittar då jag ingen? jo för att de antingen verkar lite läskiga, typ sjukt fula möbler eller mögel i hörnen eller för att personen som hyr ut verkar skum. haha. jag vet jag är lite picky vad gäller sånt men vad sjutton. hur som helst så måste vi hitta en snart. har suttit och svarat på en massa annonser idag, hoppas hoppas hoppas att de inte är uthyrda än.

annars har jag mest jobbat hela helgen. inte så kul. men jag har även kollat på idol, som vi vet vid det här laget och jag har myst med kattis. film och pizza :D the heartbreak kid tror jag filmen hette som vi såg. ganska rolig faktiskt.

nästa helg blir det lund och allt vad det innebär. det blir skoj!

timbuktu i mitt <3


ps. angelica jag vill gärna hänga med till alperna men jag är sjukt fattig och är lite beroende av när ni ska åka och sådär pga skolan men vi kan ju prata om det när vi ses i skolan och dessutom så får du och becca kolla på det där för jag tror att ni gör det bättre än mig. ds. (jag visste verkligen inte var jag skulle svara eftersom jag inte har något telenr till någon haha)

kvällens rysare

johan, robin e och lars hängde löst.
hur gick det till?!
hur som helst. johan och robin e. fick stanna, då är jag nöjd :)

superbra idolkväll eftersom temat var rock. i like.

i övrigt så har jag pillat lite med en illustration jag gör till en artikel andreas har skrivit. annars har jag faktiskt mest bara druckit cola. imorgon blir det jobb. kul kul.

nu börjar det även dra ihop sig med dokumentären, not good att vi inte har börjat ens. tack för det.

nu ska jag sova. bye bye.

glasögon - what the ?

 

det verkade som att det var fler än jag som tyckte att det var skoj med mina nya glasögon.
själv tycker jag faktiskt att anna blev riktigt snygg i dem. typ den där lärarinnan alla killar avgudar eller nåt :)

till min bästa vändet här inlägget är helt tillägnat min vän katrine. mest för att jag tycker att det är roligt att reta henne men också för att hon är så bra. hon ställer alltid upp.

my säger: kattis jag behöver ett betsel och tyglar och ett träns.
kattis säger: ja visst vi åker hem till mig och hämtar det.

inga problem förstår ni. men...så länge varade det.

my säger: jag ska göra om i mitt rum.
kattis säger: får den hyllan verkligen plats där?
my säger: ja ser du inte att jag gjort en förändring?
kattis säger: ja om du menar att du inte ritat alla kläder på golvet och fåtöljen.
my vill säga men är alldeles för snäll: kattis du är ju pucko fåtöljen är ju för fasiken borta.

hahahaha. ja det är så fint. så är det jämt. vi går på stan och jag säger titta en sån lampa har ju jag. och kattis svarar har du, det visste jag inte.

men sen kommer de lägena då det är helt ombytta roller. jag klagar och säger att jag inte har något att ta på mig och hon kan direkt rabbla upp nästan alla mina klädesplagg utan problem. såna som jag till och med glömt bort att jag hade. helt galet.

nåväl. jag gillar henne iaf. även om hon är lite väl glömsk ibland. det är ju tur att hon iaf kommer ihåg att ta med sig nyckeln ut innan hon stänger dörren ;)

me love you longtime och ja allt det där du vet som vi pratade om häromdagen.

obama for your mama

jag valvakade lite igårnatt ändå.
hade inte tänkt att göra det men det var så himla mkt snack om det så jag var nästan tvungen.
det sista jag såg innan jag somnade in var att obama nästan hade 270 elektorsröster (heter det så på svenska?) och när jag vaknade igen nästa gång höll han sitt tal. sen somnade jag om igen.
det är väl trevligt att landet långt där borta har visat att de ändå har något innanför pannbenen. jag tycker det är fint. obama den första svarta presidenten eller vad. men egentligen vet jag inte om jag tycker att det spelar någon roll om han är svart eller vit. det fina med det hela tycker jag är att det har skett en förändring och nu måste de ta tag i sin ekonomi för vi här borta påverkas av den. dock är jag lite osäker på om obama som president kommer att förändra usa mycket mer än någon annan. det kommer nog att vara som det är och förändringarna kommer nog inte att vara så jättestora. men jag hoppas att jag har fel och att det lutar åt det bättre.

nu är det dags för skola. tack och adjö.och ja kattis, hyllan kommer att få plats. jag har mätt och offrat andra möbler. du ser väl att det har skett en förändring?

mitt rumnu har jag knåpat ihop en liten skiss av mitt rum.
jag tror faktiskt att det kan bli ganska bra med hyllan där.
dels blir det som en rumsavdelare men också som lite insynsskydd i och med att jag har det där stora fönstret i ryggen när jag sitter vid datorn och det känns ju inte alltid helt hundra. alla som går förbi utanför på gatan ser ju direkt vad jag håller på med. porrfilm är ju uteslutet.
nej men jag tror att den blir bra.
hylla expedit från ikea. tror att den kostade 899:- eller nåt sånt.bild på hylla lånad från ikea.se

snillen spekulerar eller nåtmin dator är rätt rolig för den tar lite random bilder då och då.
man kan riktigt se hur jag tänker. eller?
försöker lista ut hur jag ska göra med mitt rum. tror att det kan bli bra. ska visa snart.

ingen hylla idag hellernej det blev ingen hylla idag. jag ska mäta och greja lite först här hemma och se om det kanske ändå ska bli en större hylla. har ju så himla mycket böcker som inte får plats i min bokhylla. och jag är ju en sån som gillar att ha saker framme och inte stoppa ner i lådor, om än välorganiserat framme. jag tänker mig en såndär traditionell från ikea. perfekt att dela av rummet med och massor av plats för mina böcker och cd-skivor. kanon ju! men det blev en ram idag. tyckte den var fin. egentligen hade jag tänkt ett svartvitt kort i den som emma tog för längesen men det passade inte alls ihop så det blev ett kort på andreas istället. jättegammalt kort som jag tog på honom en gång. men jag gillar färgerna i det.


bilden från ramen.
färgerna syntes visst inte så bra
på bilden tagen med min mobil.


filmmaraton

man kan säga att jag hade ett riktigt filmmaraton igår. eller kanske snarare ett triathlon. vad vet jag, jag är ju inte så intresserad av sport. kände mig lite inte nere och inte krasslig men ändå dämpad. hade lite ont i halsen vilket i och för sig gick över efter en timma men ändå.

inledde i alla fall dagen med att titta på tarantinos jackie brown när jag åt frukost.
handlingen och själva filmen är väl egentligen inte världens bästa men jag gillar tarantinos sätt att filma och redigera.

efter att jag duschat och "jobbat lite hemifrån" (jobba hemifrån är i min värld att försöka få tag i så många människor som möjligt och hoppas på att någon ställer upp på en intervju och under tiden även titta på serier som entourage, gossip girl, greys anatomy, one tree hill och samantha who) så fortsatte jag med att titta på en film som anna rekommenderade. den heter the bucket list och var en skön men sorglig film om två äldre herrar som ligger på samma sjukhus och skapar tillsammans the bucket list. bra film med två grymma herrar - jack nicholson och morgan freeman.

efter det så kunde det ju bara fortsätta i en riktning och det var då storfilmen för i år plockades fram ur hyllan. sex and the city the movie. ja jag säger då det - "get carried away".
trots att det inte är första gången jag ser den kommer fortfarande de här oväntade skratt- och gråtattackerna när de känner för det. jag gillar filmen. trots att de riktiga sex and the city älskarna var sådär så måste jag ändå säga att jag tycker att det är en bra film producerad helt i min smak.

jo men det var en ganska givande måndag jag hade faktiskt. hann till och med klämma in en promenad och solning där emellan. bra jobbat my.

nu väntar jag bara på att moder ska komma hem. vi ska åka till ikea. jag vill köpa lite ramar. fick sån lust att rama in fina kort när jossan bad mig leta fram fina kort igår.

glasögonormser jag inte väldigt intellektuell ut i glasögon?
det tycker jag i alla fall :)

idag har jag inte gjort så mycket. fortsätter att jobba hemifrån. var nere på skolan innan och hjälpte anna med en sak som hon håller på och skriver. i övrigt har det inte hänt så mycket. åt lunch med henne och sen åkte jag till a6. hittade ingenting. väldigt tråkigt måste jag säga.

funderar på om jag ska betala förseningsvgiften jag fick på posten från biblioteket häromdagen eller om jag ska kika in på asos.com och se om det finns något fint att beställa. jag är ju egentligen väldigt pank men vad sjutton jag vill ha något nytt att ta på mig!
det ska jag nog göra nu. bye!

helgen är nästan över

usch och återigen usch. jag vill inte att helgen ska vara över. med det innebär det också att lovet är slut :(
då är det bara back to school igen då. tack. har jag gjort mycket vettigt under lovet? nej. fy på mig.
nu är det att plugga plugga plugga inför tentan som gäller och komma igång med dokumentären fort som attan som ska vara klar om ett par veckor. aaah. jag blir galen. nåväl.

det här med spelkvällar har fortsatt. igår var en sådan. challe, erre, jag och kattis spelade hur fan visste du det?! och jag har aldrig igårkväll. de drack öl och vin, jag drack hallonsoda :) helt enkelt bara för att jag inte orkar ta mig hem med annat än bil från torpa. haha. lat ja visst.

nu ska jag faktiskt åka ner till stan och gå ut och gå en runda med kattis. bra med motion har jag hört.