trött dag och ingen ork



såhär mycket ville jag inte gå upp idag

men jag var ju tvungen. blev lite stressigt eftersom jag verkligen inte orkade gå upp i tid. men men. lyssnade på en föreläsning med magnus linton och sen var det lunch. efter lunchen hade jag röstvård och en logoped lärde oss att andas rätt och prata från magen. jättekul ner hon sa fraser som vi sedan skulle upprepa, vid ett tillfälle lät det såhär:

logoped: varningslampa
my: varningslampa
logoped: nej my jag sa inte varning slampa jag sa varnings lampa.

och det var då det brast. klockan tre kunde jag inte längre koncentrera mig och det var när jag sa så fel som det blev för mycket. haha. jaja det var ganska kul. tur att det inte var i tv man sa så iaf. haha.

  • frukost: knäckemacka med leverpastej och gurka. (känns som att jag har fastnat lite i det där)
  • lunch: biff lindström med lingon och grönsaker. (jag har blivit mycket bättre på att äta grönsaker iaf)
update:
  • middag: mc donalds. (ja men det var ju idol och jag hade ju filmat och suttit i källaren och redigerat hela kvällen)

nu ska jag förbereda inför morgondagen och sedan blir det till att åka iväg och göra en intervju.

tack och hej.

bjuder på den obligatoriska bilden från helgen



obligatorisk vid utgång då tillfälle ges

jag är konstig

okej verkligen. jag har aldrig varit särskilt tjejig och trodde aldrig att jag skulle bli det. men nu förstår ni är man ju inte sämre än att man kan ändra sig.
igår fick jag be om hjälp med att öppna min cola burk. så en kille på jobbet fick göra det. jag kunde inte. min chef skojade om att det var för att jag kunde bryta en nagel. han hade rätt.
idag tappade jag en nagel när jag räknade kassan. jag ägnade fem minuter åt att leta efter den. sen limmade jag omsorgsfullt på den igen. helt galet. vad händer med mig?! jag tänkte banta men det har ju inte gått så bra hittils så jag blev en tjej istället?!

på tal om bantningen går det väl sådär. jag åt nåt gott grovt bröd till frukost. frukosten som förövrigt intogs i bilen då jag råkade försova mig. oops. jag hann dock inte bre mackan utan slängde på några salamiskivor i all hast - det var sådär gott.
till lunch hade jag med mig pyttipanna. mkt ketchup på det, mums!
kvällsmat blev köttfärssås och spagetti. också himla gott. pappa hade kryddat upp det med all världens kryddor. haha.

nu är det dags för mig att krypa till kojs.

dåligt med bloggbantning


såhär snygg var jag på jobbet idag. härligt bakisfräsch. lägg även märke till mina förstora och jäääättelånga byxor med fetaste uppviket haha.



ja det har ju varit lite dåligt på sistonde. men vad ska man göra. jag har haft fullt upp. typ.
i fredags var jag och kattis på stan nästan hela dagen. vi hann med att shoppa en hel del. mest såna där saker som man behöver, typ fransböjartång och handcreme men också lite skojigt. köpte en par shyssta sneakers från adidas. köpte även en söt blus i siden eller liknande med jättesöta blommor vid kragen. kattis köpte faktiskt också en sådan, eller det var väl mer jag som härmade henne :P hur som helst. på kvällen blev det utgång. the embassy spelade på big bongo så det var ju bara att bege sig dit och ha kul. blev kanske lite mer alkohol än vad som borde intas dagen innan jobb - men som vår gode vän timbuk sjunger: kvällen före dagen efter, lönehelg och bra tabletter! kattis hade ju även fixat lösnaglar på mig så jag kände mig rejält partysugen :) naglarna känns dock inte så mycket mig men de får sitta kvar tills de trillar av så kanske mina egna har växt lite iaf tills dess.






matbloggandet har väl varit sisådär. i fredags blev det sallad till lunch. hör och häpna. vad har hänt? på kvällen intogs nog två eller kanske tre hamburgare; det är livsfarligt att vara full. men det var små hamburgare och de var otroligt goda just då! idag var det ju jobb och jag var härligt bakis när jag vaknade så jag drack några liter vatten och tog en rostad macka på det. sen var det lunch och några från jobbet skulle ju hämta på sibylla så det var ju bara att slänga med en order liksom. hur fint som helst. ikväll åt jag och pappa någon köttbit, tror det var oxfilé eller kanske inte, jag kan inte sånt. han åt nån såndär fancy färsk pasta med sås till men jag ville endast ha pommes och tsatziki så det fick bli det för min del.
låt gå för den här gången då. har ju även intagit en hel del cola idag. var tvungen att spä ut alkoholen som för tillfället pumpas runt i blodomloppet.

har även bett emma att kolla upp om det finns någon billig lever att köpa på svarta marknaden på nån skum bakgata i berlin. jag kan komma att behöva en inom en snar framtid.

nu ska jag nog lägga mig snart. köpte en tidning innan med massor av nybyggda arkiktektritade hus i. det var nån slags special. perfekt nattlektyr.

sov gott!

me love you longtime



jag ser lite konstig ut men jag är mest lycklig över min nya bibel :)

det går ju inte så bra det här men jag är ju lycklig ändå

nej det gör ju faktiskt inte det. inledde morgonen lite lätt med ett stort glas vatten och en knäckemacka med leverpastej och gurka. sen var det bråttom bråttom in i duschen ut igen och på med kläderna för vi skulle åka till bokmässan med klassen.
väl där blev jag helt galen. jag ville handla och handla och handla. men man kan ju inte bara handla för handlandets skull så jag började lite lätt med din upphovsrätt och andras (eller rättare sagt jag fick den gratis eftersom jag råkar vara medlem i journalistförbundet. haha.)
sen efter det gick det utför. och det var trångt och det var varmt och jag var hungrig. trots att vi hade ätit bulle och druckit saft i bilen på väg till gbg. men då hittade vi ett fik jag och anna så vi köpte en kaka och en cola och tittade på när peter stormare instiftade ett pris och sen när kronprinsessan delade ut ett pris. då kände vi att blodsockret var på normal nivå igen så vi gick vidare. det var nu det verkligen började gå utför. fyra pocketböcker inhandlades. det var ju iofs inte så farligt. men sen hittade jag en trevlig monter. det var en engelsman som var på besök - eller om han möjligen var amerikanare. han hade iaf en underbar bok om popkonst i stort och härligt format med bilder så den hade jag bestämt mig för att jag ville ha på stört. när jag gick runt bordet så uppenbarade sig den mest fantastiska bok av dem alla. aaaaaaah. david la chapelle. en stor gigantisk bok med massor av hans fotografier i. det var varmt, svetttigt och dyrt, det var kärlek!
nåväl det får duga för jag kommer att älska dessa två sistnämna böcker som om de vore mina barn. och det är sådana böcker som ska vårdas ömt men ligga framme i en tjusig hylla så att alla kan se att man har dem. de får ligga tillsammans med typ dita von teese och andra böcker i den stilen :D ja jag är så lycklig så.
men hann vi med att äta något bra då?! nääää.
så på vägen hem höll jag på att dö av svält och när vi släppt anna i borås tvingade jag alla killarna att äta med mig på mc donalds. jag var tvungen att få mat och det snabbt. så ja jag kunde ha varit nyttigare idag men jag är ju iaf lycklig!

jag har syndat

efter att det hade gått så bra hela dagen med endast frukost och lunch som var ändå i helt onyttig med tanke på mitt vanliga matintag så gick det lite lätt utför.
eftersom min syster bakade en kladdkaka när jag kom hem från skolan var jag ju bara tvungen att smaka lite :) och sen skulle jag och kattis titta på idol och då blev det liksom bara så att klockan blev mycket och vi inte hann handla och laga mat så det blev visst pizza och cola. ajabaja my! men men. jag får ta igen det någon annan dag. kanske inte äta överhuvudtaget imorgon. hmm. fast måste nog om jag ska köra bil - gbg tur och retur, måste hålla mig vaken helt enkelt.

nog om det. vad ska man göra. bikinisäsongen är en bit bort så ja det finns tid kvar.

sov gott!

redigering och bantning går inte ihop

det gör ju bara inte det. igår lyckades jag ju faktiskt hålla ihop det ganska bra trots allt. mycket bättre än någonsin förut i mitt liv. åt ju inte alls mycket onyttigt förrän mamma kom hem på kvällen och började göra hemmagjorda hamburgare. då var det ju kört. men nåväl det var ju ganska bra trots allt. sen att hon hade köpt choklad som vi mumsade på när vi tittade på idol är ju en annan femma. jaja.

men nu idag så känns det lite surt. sitter och redigerar och då vill man gärna ha en cola eller kanske nåt godis. men icke. jag ska hålla mig. har jag klarat mig fram till nu, och klockan är ändå halv två, så ska jag klara mig ett tag till.

  • frukost: knäckemacka med leverpastej och gurka
  • lunch: någon typ av köttfärslimpa med lingon och massor av grönsaker

bra jobbat my - so far so good!

usch vad tråkigt det låter alltså. det är ju inte ens speciellt kul. hur kul är det att vara smal då? jag vet egentligen inte vilket som väger tyngst. jag har ju alltid varit den som sagt "hellre lite fet och välmående än smal och olycklig"
jag får nog börja tänka om.


att banta offentligt

okej jag läste just om några kvinnor som hade bloggat bort sina extrakilon.
jag måste ju testa om det går helt enkelt.
det borde bli så att jag äter mindre eftersom det helt enkelt blir pinsamt att skriva ut att idag har jag bara ätit på mc donalds tre ggr och druckit 2 liter coca cola. eller?

jaja vi får väl se hur det går. kan vara ett roligt experiment om inte annat :)

tisdag 23 sep:

  • en knäckemacka med bara ost
  • ett glas vatten
(update)
  • en knäckemacka med leverpastej och gurka
  • hemmagjord hamburgare med diverse grönsaker och ketchup

so far so good. typ. haha. klockan är ju bara 11.30 än så länge men vad sjutton.

jag måste ta tag i mitt liv nu. det har varit alldeles för mycket alkohol, godis, cola och skräpmat de senaste åren.

lite finare, lite bättre, lite fullare



ja helgen i lund var ungefär lika galen som man hade kunnat förutspå. under hela helgen var det det lite finare som gällde med allt vad hattar, märkesglasögon, drinkar och shots det innebär. nu väntar andjakten och gevärspiporna ska rensas.
fredagen som skulle vara lugn slutade med att vi borrade hål i vägen, spelade sönder disturbia och kid rock jr medverkade live. för att locka mig bort från det lösaktiga livet jag var på väg in i och för att få mig att nyktra till lovade mina nyfunna syskon, storebror jonas, storasyster josephine och familjens överhuvud gustaf att bjuda mig på mc donald's - jag kom springandes som en liten hund på signal. bra teknik tydligen?!
lördagen var ju ganska spännande med hyresvärdar på besök alldeles för tidigt på morgonen och alldeles för mycket sprit på kvällen. som vi säger spriten flödadade och blodet rann. glasbitar rycktes ur fingrar och sprit hälldes över bröst. bra helg helt klart.

till sjöbbe:
en bild säger mer än tusen ord...
jag vet att vi lovade att inte lägga ut bilden men vad kunde annars visa helgen bättre än denna bild? förlåt. haha.

i söndags var det bakis och skakis som gällde. filmer hyrdes och godis inhandlades. konstnären kom och på tisdag flyttar hon till berlin. crazy.

men nu är det nog dags för mig att sova.
god natt!

alldeles alldeles underbart



mina favoritmän har gjort det igen. och denna gången ihop!
tack för kaffet, timbuks nya singel är helt fenomenal och dessutom att dregen medverkar sänkte den inte i mina ögon.
galet bra, alldeles underbar. den har snart spelats på repeat fler ggr än rihanna - disturbia spelades i helgen, och det mina vänner, det är många gånger.


bild lånad från timbuk.nu


lund/jkpg/filma/skolan/jobb/skola/lund

ja det är ju inte direkt uppdaterat här.
man kan ju säga att jag missade den lilla biten.
helgen i lund innehöll allt det där som inte kan tas upp i en blogg. utan att lämna ut alltför många detaljer kan man väl sammanfatta den med några få utvalda ord: byggare bob, fylla, hångel, red bull, vattenpölar, efterfest och domkyrkan. men det var roligt! simba, herkules, jossan och jag i en och samma säng. det kan bara bli succé.

får väl kanske även bjuda lite på mig själv och citera en härlig konversation mellan mig och jossan framåt halv sex snåret precis innan vi somnade på lördagskvällen:

j: ååh myy vad roligt, ni skulle passa så himla bra ihop! iiiih!
m: jossan lägg av!
j: a men du förstår inte, båda är sådär små och gulliga.
m: sluta mobba mig då.
j: men mysan varför tog du inte hans nummer?!
m: han stack ju innan jag hann fråga!?


det är ju ugefär så det kan gå när vi inte har samma uppfattning om vad som just hänt? att sen också killen som konversationen handlade om lurade ett psyko att lura med mig runt domkyrkan en miljon varv tills jag inte visste var jag var är ju en helt annan historia som kanske egentligen inte alls hör hit men som i nytt ljus känns som en jävligt bra idé ändå. jag kan inte annat än tacka och bocka.

sen drog ju skolan igång igen på måndagen och det var nyhetssändning och bitterhet och massa skit och på fredagen var det ekonomitenta som var sådär löjligt enkel att man skrattar åt det. fast det var nog inte alla som skrattade åt den men jag och de två andra tjejerna i lilla ligan i klassen var ju sjukligt pålästa så ja det var ju inte särskilt svårt ändå :)

sen var det ju helg och den innehöll ju inget mindre än en date med emma och massa jobb. och en hejdundrandes förkylning.
och det är den förkylningen jag nu sitter och funderar på hur jag ska hantera.

idag var det ju skola och när klockan ringde vände jag mig om och tänkte att jag kan sova lite till och va sjuk idag. men sen vaknade jag till vid kvart över åtta och insåg mitt misstag så jag drog på mig ett par tights och en stor munktröja och gick till skolan iaf. kom fram i tid och fick höra på journalisten björn häger hela dagen. han var faktiskt riktigt underhållande att lyssna på. kanske inte direkt sådär konkreta tips som man tar åt sig av för att man aldrig hört dem förut me ett resonemang kring dem som var intressant och ändå gav lite mer förståelse för vad fasen det är man gett sig in på egentligen.
så nu sitter jag här och ska strax sova. imorgon blir det intervju med lolos mormor. det kommer nog bli fantastiskt. jag hoppas det iaf. funderar på om jag ska skriva ner mina frågor, men nä, jag gör nog inte det, jag vet att jag bara läser dem rakt upp och ner då så det är bättre att det får flyta på precis som det faktiskt ska göra på riktigt. men sen har vi ju alla våra tekniker. men jag föredrar min teknik prata-om-all-möjlig-skit-tills-dess-att-ni-kommer-fram-till-det-du-ville-veta-tekniken. de fungerar allt som oftast. speciellt med människor som är ovana vid intervjusituationen och gillar att prata iaf lite.

just det

det blir nog inte mycket bloggande för mig i helgen. jag åker ner till lund för att hänga med jossan och förhoppningsvis få se en hel del av alex också :)

får se om jag kan blogga om vad som hänt när jag kommer hem. det är inte säkert att allt kan skrivas såhär officiellt på internet och allt. det är så när man går ut med jossan. det är lite som att gå ut med kattis fast lite konstigare men lika galet roligt. spydiga kommentarer kommer förmodligen att hagla som vanligt men resten är oförutsägbart. det är just därför det också ska bli så kul, man kan aldrig förutspå någonting för precis vad som helst kan hända och inte allt är barnvänligt. och det är just det som är så farligt med internet idag, varenda unge vet ju hur det fungerar.

puss o kram vi ses på stan.

man vill ju inte vara utanför gemenskapen

alla andra verkar ju haka på trenden och man vill ju inte vara sämre så jag gör det jag med.
jag har alltså yearbookat mig själv och herrejesus vad jag hade fått killar om jag hade levat då.

man ser ju klart och tydligt att 1962 (t.v) var jag nog inte ens intresserad av killar. helt galet. håret verkade vara min stora passion.
1968 (t.h) så började jag nog intressera mig för killar men killarna fattade nog inte det dessvärre och jag gick förmodligen hem ensam vareviga natt.


1978 (t.v) så började jag bli lite galen och sjöng förmodligen let's get freaky tonight för killarna, jag är dock väldigt osäker på om detta verkligen funkade.
1984 (t.h) hade killarna fått upp ögonen för mig och jag hade fått upp ögonen för pudlar och hårspray. helt galet om man tänker på ozonskiktet.

haha snygg var jag ju iaf inte stackars mig. tur att jag lever nu. jag som annars brukar säga att det var synd att jag inte levde på åttiotalet eftersom jag nog hade passat in. nu vet vi, jag hade varit lika ensam då som nu. tack och hej.

nygamla vanor på ingång

åh ikväll gick startskottet för idol 2008.
jag vet ju iaf vilket tv-program jag sitter bänkad framför i fortsättningen.
även om det i år kanske är av helt andra anledningar än tidigare år.
men gud så kul det ska bli!


jeg er så deprimert

ja och det är ungefär så långt mina kunskaper i norska språket sträcker sig.
jag undrar hur detta ska gå. men hur som helst vet jag iaf nu vad helgen bjuder in till. vad jag inte vet än är vad jossan bjuder in till men det är ju sånt som återstår att se. vad jag helt säkert vet är iaf att det blir lund, luftmadrass, alkohol och norska - det kan bli spännande.

i måndags var vi på besök hos kai rehn, som är en välkänd pressfotograf. det var ganska spännande att se vad han varit med om genom åren. tänk när man varit med så länge som honom och har så många historier att berätta bara om vad man gjort på jobbet liksom.
på eftermiddagen var det konstfilmsfestival som stod på schemat och jag fastnade inne i en av containrarna lite längre än resten av mina klasskompisar som egentligen var tvugna att gå dit. jag gick mest dit för att det var film och inget annat. det var väl sådär spännande men nu har man iaf sett det.

imorgon är jag ledig på förmiddagen för att sedan lyssna på en utsänd från SJF (journalistförbundet) och på eftermiddagen/kvällen blir det till att filma en modellcasting som hålls i Jönköping. det kan nog bli riktigt skoj tror jag. det ska ju inte direkt bli världens största inslag men ändå.

så nu ska jag sussa och förbereda mig för ännu en dag med filmkameran i högsta hugg. jag funderar på om jag ska ta med den till lund?! eller det kanske inte är en så bra idé trots allt. haha.