myspysdag med emma



emma och jag har precis avslutat middagen som, hör och häpna, jag lagade till oss. nu sitter vi och letar recept på mat vi kan göra till imorgon kväll.
innan idag har vi varit på stan och kollat lite, besökte även moderna museet där jag fann en ny favoritarkitekt. var även på systemet och handlade på oss en jäkla massa som vi fick släpa på.
men nu sitter vi mest och myser med chokladfondue och tittar på dolly parton live samtidigt som vi letar recept. mums!



kolla vad fint jag mös till det när emma skulle komma till mig.

nu kör dolly 9 to 5, måste titta!

"hemma" igen

pappa ringde innan och frågade var jag var. jag svarar hemma. han undrar då om jag aldrig åkte till stockholm.
och han har ju så rätt min fader. för vad är egentligen hemma just nu? jag bor ju bara här tillfälligt. men jag är iaf i stockholm nu och det är mitt hem fram till den sista februari. men jag vill flyttta tillbaka det vill jag. fast jag skulle gärna ha med mig lite vänner upp, typ min bästaste vän kattis. även om hon är en bitter cynisk människa (you know what i mean darling) så tycker jag väldigt mycket om henne och jag gillar att ha henne i min närvaro. även om man from time to time behöver öronproppar när hon är i närheten. haha okej seriöst nu då. hon är inte så bitter och han tjatar inte så ofantligt mycket heller men hon är aldrig tyst. räkna inte med att hon håller tyst om hon inte vill det. där är vi rätt lika hon och jag. vi säger vad vi tycker alldeles för ofta. kanske lite för ofta. men vem vill man inte höra sanningen så kanske man helt enkelt bara borde gå och lägga sig och dra något gammalt över sig.
okej hur mynnade det här inlägget ut i en kärleksförklaring till kattis? jag skulle egentligen bara säga att jag är i stockholm igen och jag är ensam och har tråkigt. har städat, lagat middag och tittat på två filmer och då har jag ändå bara varit här i tre timmar. suck.
nu ska jag kolla på night at the roxbury tills jag somnar. jag kommer aldrig glömma första gången jag såg den haha. jag var skitnervös för jag var med min bästa polare och hans sinnessjukt snygga kompis. som senare blev min "typ kille" som senare visade sig vara svärmorsdrömmen som jag senare dissade för nån slags verklighetsflyende skatetönt som flydde utomlands. haha. japp. trevligt liv. det här inlägget tar aldrig slut. tror att jag ska skriva ett till inlägg endast tillägnat svärmorsdrömmen när jag tittat klart på filmen.
bye bye äppelpaj.

back to black

igår var det galej. igen. som sagt, här lurar man inte sig själv inte.
förfest med grabbligan från förr. det var faktiskt så jäkla roligt. kändes som att gå på gymnasiet igen. sen bar det av till bongo och på vägen tappade vi några. men på bongo mötte vi andra gamla vänner så det var lite ge och ta där. kvällen kändes faktiskt som en andra juldag och det gråter man ju inte över.
promenade hem idag i skyhöga klackar och ett frostlandskap som gnistrade i solen var helt okej. men varför bor vi på ett berg?! passade även på att ta en tur in på kyrkogården. jossan tyckte att vi behövde snacka lite med dem. jag tog henne på orden och ställde mig och började tjata. hon menade visst i tysthet. nåväl.

citatet från igår står larre för:
"jag var nere i alex nedre regioner och så fick jag en stöt"

(det var mycket roligare om man var där, precis som vanligt haha.)

nu håller jag på att packa. lämnar jönnet för stockholm imorgon. inte fel ändå.
pizza med (riktig) kebabsås står på schemat ikväll, måste äta det en sista gång nu.

see ya wouldn't wanna be ya.

081227 - update från förr

kommer ni ihåg den här listan jag gjorde i november? nu ska jag se hur det har gått för mig, inte så bra som jag ville troligtvis.




(teckenförklaring; x = ska gå! ♥ = vill vill vill! ♣ = skulle vara skoj! ♦ = inte nödvändigt, men skoj! ? = nej!)

v.48
lördag
[♥] mustasch pappa ville inte gå, synd

v.49
fredag
[x] idol final (jobbade så ja jag var ju där)
[♣] afasi&filthy (jobbade ju som sagt så nej missade den)

v.50
måndag
[♥] n.e.r.d (pengar? nej.)
onsdag
[♣] razorlight (tid? nej.)
fredag
[x] idol grand finale (jobbade igen ja, sjukt mäktigt live)
lördag
[♣] millencolin (jag hade verkligen velat se båda dessa akter men min kropp sa nej efter fredagens jobb)
[♥] timbuktu

v.4
torsdag
[♦] the rasmus
fredag
[♥] chris brown

v.5
torsdag
[♥] backyard babies

v.6
onsdag
[♦] sebastien tellier

v.9
tisdag
[♣] bloc party

v.10
måndag
[?] skolan börjar igen



so far so good. eller? jaja. jag känner mig ganska nöjd ändå trots allt.

081227


This is our decision, to live fast and die young.
We've got the vision, now let's have some fun.
Yeah, it's overwhelming, but what else can we do.
Get jobs in offices, and wake up for the morning commute.



ja.

dagen idag är en annan dag

typ som style by mats-mats; gårdagens dagens.

juldagen är ju alltid juldagen. typ som nyårsafton. lite väl överskattad sådär.
och hur kommer det sig att jag aldrig har vaknat upp på annandagen utan att må illa?! det är fan lustigt.

vaknade upp halv åtta och sprang ut i köket för att dricka vatten. då hör jag en ynklig kattis viska fram att hon ville ha vatten. så jag hämtade vatten åt min fru och kröp ner i hennes varma säng. hade tröttnat på att trängas i soffan vid det laget.

vaknade upp flera timmar senare av att pappa ringer och säger att han står utanför med bilen. tack för den. då hade ju iofs alla gått och kattis var på jobbet. hur kan jag inte ha vaknat av att alla har gått då?! hur som helst. åker hem med pappa och tar en titt i spegeln. det syns inte att jag har blivit skallad men det känns. att det känns. sinnes.
i mitt 22 år långa liv har jag aldrig blött näsblod, igår var första gången. haha. så om det var blod på dansgolvet på bongo kan det ha varit jag. skyldig :S

nej men seriöst talat så var gårdagen helt okej. det var skojigt och jag mådde illa när jag vaknade och hade en bula i pannan. det talar väl för sig självt tror jag?!

dock måste jag snart sluta dricka alkohol. jag vet ju aldrig vad som händer härnäst. inte bra.
vem försöker jag lura? det kommer aldrig att hända.


nu kommer jag alldeles strax att somna väldigt gott. shalallili.

still no sleep

jag kan verkligen inte sova.
har tittat på film. kände mig lite gråtmild så det blev love acutally. bra vid jul och allt.
sen fastnade jag lite på msn och snackade med en gammal vän(?). sen fastnade jag lite på cecilia blankens blogg och nu har jag suttit och kollat in eventuella idéer till tatueringar. jag kommer aldrig att somna. funderar på att tvätta men då väcker jag nog hela huset. skulle kanske kunna lägga mig och läsa en bra bok men jag har verkligen ingen lust. trött är jag inte.
satt även och kollade in skor. kände att jag behövde fler?! hittade dessa godingar. var ju lite förtjust i topshops liknande modell men den tog ju slut rekordsnabbt och de här är väl nån slags kopia av topshops kan jag tro. snygga är de iaf!


(bild från biancofootwear.se)


nej jag borde ju verkligen sova nu.

julklappar är till för de stora barnen

jag är alltid lika nyfiken.
i år hade jag ju inte önskat mig något särskilt heller så då blir det extra spännande. men jag fick ändå en massa grejer som jag ville ha, sånt som jag inte visste att jag ville ha och sånt som behövs. lite smått och gott helt enkelt.
fick bland annat sex and the city shoebox som, hör och häpna, pappa hade inhandlat. (kanske med lite hjälp av mig men ändå) fick även chokladfondue, thomas sabo-berlock, svarta vinglas (av systers p-vän, kanonsnygga) och så fick jag lite annat smått och gott och pengar och sist men inte minst timo räisänens senaste skiva. den kommer att göra sig mycket bra i samlingen. fick lite annat krafs med som jag inte orkar rabbla upp här. ja nä man får väl säga att jag är ganska nöjd med julen ändå :D


vart är min julkoma?!

av alla jag känner så är det bara jag och jossan som seriöst samlar på tomtar och pyntar inför julen. så har det alltid varit i alla år. höjdpunkten på julen var ju att se vilken rolf berg tomte man fick i julklapp av mormor för att sedan ringa till jossan och se vilken pjäs hon fick. dock samlade vi på olika saker, hon hade krubban och hela det kitet medan jag bara hade småtomtarna. senare började jossan även samla på småtomtarna. alla andra tyckte att vi var knäppa som pyntade så jädrans mycket och jag tror faktiskt att vi pyntade oss in i fördärvet. för nu har både jag och jossan varsin lägenhet att pynta. förvisso delar vi dem med andra människor men det borde ju inte stoppa pyntomaner som oss. men jo bannemig har det minsann gjort det. jag har ju endast köpt en liten liten liten krukväxt som kan liknas vid en gran och jossan vet jag inte vad hon gjort men jag vet att hon definitivt inte har släpat med sig hela rolf berg samlingen ner till skåneland. sorgligt men sant. vad hände på resans gång?! någonstans i flyttkalaset tappade vi inte bara bort roffe utan även oss själva.

varför har inte jag gått in i min julkoma än?
(det var en på min praktikplats som envisades med detta uttryck hela tiden. jag tycker själv att det är ganska roligt. jag brukar ju bara säga alkoholkoma och liknande.)

dock har jag aldrig varit nån fantast av att klä granen. men man vill ju ändå gärna vara med och försöka styra hela kalaset med järnhand. idag fick jag sitta tyst i soffan och titta på medan mamma och min moster skällde ut pappa för att han hade hängt alla julkulor på en sida av granen. det såg fantastiskt roligt ut måste jag säga. granen var bara en kula eller två ifrån att välta. haha det hade varit roligt!

en sockerbagare hon bor i staden



idag har jag bakat pepparkakshus ihop med pappa.
vi gjorde en kopia på vårat hus. haha. okej det blev lite snett och vindt men vad sjutton. det blev ganska likt iaf. ja det tycker jag nog. sen gjorde jag även mamma och pappa. pappa fick en liten snutt och mamma fick världens boobies. nej jag har inte växt upp än! haha.

var även på stan idag och skulle inhandla glansiga leggings. hittade två sorter och kunde inte bestämma mig så jag tog båda. bra med valmöjlighet. hittade en en snygg och riktigt het bh som jag var tvungen att slå till på. fråga mig inte varför men jag kände för det helt enkelt. den kommer att forma mina redan alltför välformade bröst till gudomliga saker. haha.

nu ska jag städa rummet. guuuud vad roligt!

ödet fortsätter att skratta mig rakt i ansiktet

sov i min klänning från utgången i lördags för andra natten i rad. okej jag kanske måste ta och sluta leva det här så kallade rockstjärnelivet och ta mig i kragen. men när jag tog av mig klänningen imorse så ser jag vad märket på klänningen är; sparkle & fade. tack för det ödet! det var väl precis så jag kände mig i lördags och söndags. haha. jag orkar inte med mig själv längre. nu ska jag hoppa in i duschen för sen ska jag och pappsen åka och kolla på julklapp till mig.

hejdå.

ångest ja tack



ja ni ser ju själva. bakfylleångesten är total. eller man kanske inte riktigt ser ångesten men jag tycker ändå att man kan skymta den i mina ögon. sminket sitter inte där det satt igår och peruken är på sne och ja allt är bara otroligt jobbigt idag. det blev en jäklans fest igår och jag tog tillslut taxi hem. fråga mig inte varför. chauffören ville att jag skulle betala i natura, jag sa nej, fick resan gratis. kattis ringer och undrar varför jag åkte hem med hennes nycklar, hon och emil hämtar mig i taxi. ja ni förstår ju hur det var. helt sinnes att jag ens överlevde. jag har väl en minnselucka på sisådär en till två timmar.

men idag har jag och kattis försökt bota ångesten med pizza, godis, cola, chips, gräddfil som stått ute sen igårkväll och guitar hero. ja jo men alltså det funkade. inte. kattis fick lite uträttat iaf och klippte linda, jag sov. skönt!

nu är jag iofs aspigg och är lite sur över att jag inte har nåt tv-spel att sysselsätta mig med. så är det alltid. så himla orättvist. jag har alltid velat ha ett tv-spel men aldrig haft något. buuhuuu. haha okej dax att växa upp. hej då!

hem ljuva hem?!

jaha då var man tillbaka i jönköping. men bara över julen så det är ingen ångest här inte. eller jo lite.
men det ska bli kul att träffa lite folk ikväll ändå. även om jag har varit ute och festat med mina workmates på både efterfest och slutfest så är det kul att komma hem till polarna. kände mig så ensam när jag satt på tunnelbanan på väg hem från festen iförd min vida vida klänning och högklackat. haha.



ikväll ska jag och kattis byta julklappar också. undra vad jag ska få?! har verkligen ingen aning. spännande! hon vet ju å andra sidan inte vad hon ska få av mig heller. haha. ja gud ja jag är så seriös med mina julklappar i år. inte. men men de är ju användbara hur som helst och det är väl alltid positivt?

nu måste jag hoppa in i duschen. ska till systemet med katrine. ses i dimman. bye!

sagan om mattanten och det tomma skrivbordet

idag mina vänner fick jag en chock när jag kom till jobbet. mitt skrivbord var så välstädat att där endast fanns en dator kvar. papperskorgen var tömd och alla högar av skräp var borta. det var rent så långt ögat kunde se. vad hade hänt?!

när jag lämnade redaktionen i måndags eftermiddag var det inte fullt så välstädat. i tisdags låg jag hemma och sov ruset av mig. och idag när jag kom till jobbet var det rent. all skit var borta. puts väck. jag tror att stekarn ligger bakom detta. men jag lever i ovisshet ännu. men eftersom han har satt mig på att städa två bilar invändigt imorgon medan han tyckte att han bara behövde städa en så är han starkt misstänkt. dock kanske inte mer än rätt att jag städar två eftersom han sliter lite lite lite men bara lite mer än vad jag gör ;)

nåväl. redaktionen ska tömmas och in ska något annat program flytta. tror att det var...eller nej jag vet ju faktiskt inte ens. någon ska iaf få ta över efter oss. det är lite tråkigt. jag trivdes där. men men.

förresten så måste ni få höra historien om den roliga damen i lunchmatsalen. hon är husmor eller liknande. vi kallar henne L.
när man kommer på morgonen får man skriva upp sig på en lapp före klockan tio om man vill ha lunch. detta för att hon ska kunna beräkna ungefär hur många hon ska laga mat till. inte så konstigt. i måndags hade jag glömt bort detta och jag gick snällt bort till henne och frågade om det fanns mycket kvar så att jag kunde äta ändå trots detta lilla missöde. L tittar strängt på mig och säger ja det går nog bra. rädd som jag är traskar jag bort och tittar på matsedeln. "smått&gott" ahaa tänker jag och säger gott väldigt högt för att hon ska höra när jag berömmer hennes kokkonster. inuti mitt huvud snurrar endast ett ord runt i karusellen; rester.
men jag äter och det är faktiskt gott det hon har plockat fram ur frysen så det är ju bara till att le och va glad.
idag dock skriver jag upp mig utan att titta på matsedeln. jag äter frukost och jag äter inte mindre än tre äggmackor till L:s förfäran, äggen håller på att ta slut och jag var bland de första in på redaktionen. haha, oops.
när jag senare under dan tittar på matsedeln ser jag att det inte är min favoriträtt som står där och några på redaktionen föreslår att vi ska hämta mat. mums säger jag och anmäler mig frivillig (typ frivillig jag var den enda som inte hade något att göra) att åka och hämta maten.
när jag anländer med maten sätter vi oss i matsalen och glufsar i oss. L går förbi mig och hon tittar återigen strängt på mig. jag misstänker att hon tänkte "fan nu har snorungen skrivit upp sig på listan men då äter hon inte, nu kommer det ju bli en massa mat över".
så alla som jobbar kvar efter jul kan ju vänta sig smått&gott inom en snar framtid. jag däremot kommer att få bemästra ännu en mattant.

fast egentligen tror jag inte att L är så sur. och hon vet nog inte ens vad jag heter så hur skulle hon kunna veta att jag skrivit upp mig. egentligen är hon nog en väldigt glad dam. hon ler ju faktiskt varje gång jag ser henne. haha.

nu måste jag sova.
god natt!

är det så?

har jag glömt att visa den fina blomman jag fick?!



visst är den fin? jag tyckte att den var sjukt häftig iaf. jag fick den av killen i blomsterhandeln när jag var och hämtade blommorna innan finalen i fredags. den killen är verkligen superduktig. han hade gjort jättefina buketter till finalisterna och programledarna. ni kanske såg dem på tv? jag tyckte att han var väldigt gullig iaf när jag fick en blomma av honom när jag skulle åka iväg :)

(bakgrunden som ni ser runt om blomman kan nu ju blunda för, det är bara mitt otroligt välstädade skrivbord hrm)

ledig dag



idag har jag varit ledig. det var väldigt skönt faktiskt. sov länge och sen gick jag upp och duschade och klädde på mig i lugn och ro.
har inte gjort mycket vettigt idag. har inte ens orkat laga mat. gjorde mig en kopp varm choklad bara. när jag skulle hälla i lite små marshmallows i koppen som topping föll halva påsen ut så det blev helt överfullt. men gott var det. :)

skulle fika med sami idag. (jag vet att han gillar när jag skriver om honom i bloggen så därför vara jag tvungen att skriva detta nu haha) gick på stan lite innan för att inhandla julklappar men jag hittade inte en enda, men nu har jag lite uppslag och idéer iaf så det är ju bra. ett steg i rätt riktning. hade iaf en mysig fikastund med den lilla herren som just nu praktiserar på hill & knowlton. jag ville veta allt hur det var och vad de gör men jag fick inte veta nåt. boooring. haha.

nu ska jag hoppa i säng. jobbdag imorgon.
sov gott.

jag har syndat ännu en gång



men snygga var de!
det blir någon stackare som inte får julklappar i år. sorry. men jag var tvungen att köpa dem.
de var ju ett kap, det sa både hellan o kattis.

emd erik



haha det här kortet skickade jag till erica i fredags natt från efterfesten. jag sa till erik att min kompis är kär i honom så vi var tvugna att ta ett kort. vad jag inte sa till honom var att hon inte är 14 år gammal utan mycket äldre haha. men han ställde ju snällt upp på en bild. det var ganska skoj tycker jag :)

nu har jag vaknat till liv

shit vilken helg det har varit. veckan som gick hade vi otroligt mycket att göra och jag jobbade riktigt långa dagar.
i fredags var det bara till att gå upp tidigt och tagga till, det var ju final! och gud vilken final sen, det var så jäkla bra!!
efter finalen var det bara till att börja rigga ner. jobbade till klockan två och efter det så fick även jag gå på efterfesten. sjukt skoj. vågade dock inte dricka mer än två öl eftersom jag inte hade sovit ordentligt på en vecka och stressat runt och burit på tunga grejer så man vet ju inte riktigt hur kroppen reagerar på alkohol då så det blev lugnt för mig. var hemma vid fem och somnade in som en liten bebis och vaknade upp på lördagen ungefär vid tvåtiden endast för att förpassa mig till soffan och somna igen framför tvn...skönt.

nu idag vaknar jag av att hellan ringer och väcker mig så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta mig till stan för att möta henne. får se om jag kanske kan handla lite julklappar idag, har ju inte gjort det än.

see ya!

här var jag idag



fint va :)



högt i tak ;) häftigt :)

bakis söndag och storhandling med bästa lolo



har äntligen fått igång min lilla lampa. köpte glödlampor innan när jag och lolo var och storhandlade. vi var sjukt duktiga och gick runt till de olika affärerna och kollade var de hade bäst och billigast varor. mkt bra gjort av oss. haha. köpte bland annat ett kilo kycklingklubbor för endast 17 kronor. galet va?! sen köpte jag även lite annat onödigt smått och gott som minimarshmallows, det är ju så gott att göra varmchoklad och toppa med såna. innan vi vår storhandling satt vi på bagel deli vid fridhemsplan och fikade och gjorde inköpslistor. gud vad vuxet av oss :)
passa även på att köpa en växt som jag tänkte försöka hålla vid liv, han var väldigt fin i färgen så han förtjänade en snygg kruka så det fick bli en silvrig mönstrad sak. mycket vackert.



nu ska jag lägga mig i soffan och titta på entourage. hurra!

vilken kväll

igår var det ju som de flesta vet den sista idolfinalen innan den stora finalen i globen. gud vilken kväll det var. jag hade skitroligt. jobbade inne i studion som kamerassisten åt en av de killarna som springer som en idiot runt med kameran. min huvudsakliga uppgift var ju att se till så att han inte fastnade någonstans när han sprang omkring. och det gjorde han aldrig heller så jag lyckades nog. tur för mig.
alltså fan vad mycket bättre det är att se det live än att se det på tv. en helt annan känsla och ljudet och sången och allt är mycket bättre. sen att robin åkte ut var ju lite tråkigt, men alice och kevin är ju också riktigt bra så ja vad ska man göra någon var ju tvungen att åka ut.

sen efter att allt var klart och eftersnack var slut så började vi packa ihop studion. på måndag börjar vi rigga i globen. det kommer nog bli riktigt skoj!

nu sitter jag och funderar på om jag ska duscha och ta mig in till stan. småbarnen som bor hos mig här i helgen var uppe med tuppen och gick redan vid tio. helt galet. jag slutade ju för fan att jobba vid halv ett ett inatt så jag sov lite längre.
nä ska nog ta mig in till stan nu. alltid kul att kolla på lite grejer.

guidad tur

jag lovade ju er bilder på lägenheten så här kommer de, en liten guidad tur runt i vårt lilla näste:



när man kommer in innanför dörren möts man av det här. en del av köket?
fråga mig inte om planlösningen!



hall till höger innanför dörren med jacko och ett eller flera par skor.
bakom den lilla dörren gömmer sig ett litet utrymme som kan använads som garderob, men vi använder den mest till skräp och annat smått och gott.



hallen är till vänster, sen stor utrymme i mitten (återigen fråga mig inte om planlösningen). litet sminkbord till höger, ja här bor två tjejer. sen skymtar ni även köket och till höger danielles sovrum som är sjukt stort men endast innehåller en säng, plus tre garderober som vi delar lika på. den vidöppna dörren är dörren in till badrummet.



vardagsrummet som innehåller allt som behövs, en soffa, en tv (med svt1&2 och 4:an, suck), en dator och min säng.
jag går upp först och behöver inte persienner när jag sover så jag sover i vardagsrummet :)



vardagsrummet från andra hållet.

ja det var väl ungefär så vår lägenhet ser ut just nu. inte jättemycket möbler och pynt men fint så det räcker för oss.
dock har jag faktiskt pyntat lite och det tänker jag minsann visa er.



min lilla estetiska konstinstallation bakom soffan i hörnet av vardagsrummet.



ironi i dess roligaste form



ni vet det där tipset jag fick av en läsare om att man mår illa om man har för mycket på sig när man åker tunnelbana?
jag har fått uppleva det nu!
häromdagen fick jag springa till tunnelbanan och givetvis blir man ju sjukt varm när man sedan kommer på tunnelbanan och står iklädd en stor fet dunjacka. tillråga på allt så hade någon spytt på just det sätet närmast dörren som jag klämde mig in genom. tror ni att jag mådde illa?! fy fan alltså. men men. det var bara att hoppa av och ta en nypa luft och missa bussen. det gick ju bara inte.

dagen efter vaknar jag ju givetvis inte heller jättetidigt så jag springer till tunnelbanan för jag vill ju för allt i världen inte komma försent för andra dagen i rad. där sitter jag och svettas som aldrig förr när tåget helt plötsligt stannar och rösten i högtalarna meddelar att det är mycket köer på grund av person på spåret. helt plötsligt mådde jag illa igen och det vara bara att för andra gången denna veckan dra iväg ett mess till "bossen" och meddela att jag skulle bli lite sen. kul!

men sen igår gick jag på stan och inhandlade mig en lite tunnare jacka. jag var bara tvungen. en jättefin svart kappa från h&m. så idag vaknade jag ju givetvis skittidigt och kom i god tid till tunelbanan och kom fram till jobbet så tidigt att jag inte visste vad jag skulle göra.

ironiskt, inte sant?

passade även på att köpa en mysig kofta på jc som jag har tittat på ett tag nu. fick med en film på köpet också som heter paranoid park, tittade precis på den, lite lustig var den men ganska bra.

nu ska jag sova. vi vet ju alla vilken dag det är imorgon, och det lär bli en lång dag för mig!

dagens goda gärning

jag åkte buss hem idag. tänkte att jag skulle kliva av vid fridhemsplan och handla på vägen hem. halvvägs känner jag att jag är otroligt kissenödig. och fasen vilken lång tid det tog att åka buss hela vägen hem. tänker nog inte göra det mer. mycket bättre att byta till tunnelbana så snabbt det går.
hur som helst så var det en tant som inte kom av bussen för det var så långt ner till trottoarkanten. busschauffören vägrade sänka bussen och jag hoppade fram och frågade om hon ville att jag skulle hjälpa henne ner. hon var mycket tacksam för min hjälp. det var ju bra gjort av mig, enkelt men bra.

nu ska jag sova. är skittrött. bye.

bra att veta

haha jag såg nu att jag hade fått ett tips från en läsare att man inte skulle ha för mycket kläder på sig när man åker tunnelbana för då mår man illa.

detta fick jag inte erfara idag, men tack för tipset.
dock märkte jag att det blir jävligt trångt med stor dunjacka på tunnelbanan. man kan liksom inte riktigt sitta ner för sätena är inte tillräckligt breda för att rymma både min vida rumpa och dunjackan som gör att jag blir om möjligt ännu bredare.

lite småfet + dunjacka = ingen bra kombination.


första dagen på "jobbet"

rolig dag idag. inte så jobbig faktiskt. skönt.
när jag kom hem låg jag i soffan ett tag sen tog jag faktiskt på mig löparskorna och sprang härifrån och runt på kungsholmen och upp till fridhemsplan och sen tillbaka igen. bra första start på mitt nya liv :)
nu har vi precis ätit lite. dukade upp med smörgåsar och olika pålägg framför tvn och kokade te. gott gott. det var väldigt mysigt. vi är så pyssliga. haha.
imorgon börjar jag inte förrän nio. skönt eftersom jag måste åka hemifrån 50 minuter innan jag börjar.

nu ska jag hoppa ner i sängen.

ciao.

ps. orkade inte ta bilder idag. det blir imorgon istället. ds.